Til hovedinnhold
Norsk English

Fremtidens vernebekledning for smelteverksarbeidere

Målet med prosjektet er å utvikle fremtidens vernebekledning for smelteverksarbeidere med bedre totalbeskyttelse for å oppnå økt sikkerhet, yteevne og komfort under arbeidet.

Kontaktperson

Foto: SINTEF

Smelteverksarbeidere utsettes for stort varmestress og metallsprut. I dag brukes vernebekledning i skinn med god beskyttelse mot metallsprut, men utfordringer er knyttet til varmestress, høy vekt, begrenset svettetransport og bevegelsesfrihet.

Gjennom en forskningsbasert og brukerfokusert innovasjonsprosess, hvor man utnytter nye materialer og materialteknologi, vil man ta tak i kjente utfordringer ved dagens vernebekledning for å utvikle betydelige forbedrede egenskaper og løsninger. Vi skal etablere ny kunnskap om brukerbehov, hvordan vi kan oppnå best mulig totalbeskyttelse, varmereflekterende belegg på skinn, hvordan vi skal evaluere og dokumentere forbedringer i ny bekledning og hvordan HMS-rutiner kan bidra til ytterligere reduksjon av varmestress.

Vekten av totalbekledningen vil reduseres gjennom identifisering og anvendelse av komplementære tekstiler. Dette inkluderer forbedret totalbeskyttelse mot varmestress og metallsprut, forbedret bevegelsesfrihet og temperaturregulering og komfort. Prosjektet innebærer utvikling av nye produkter for Industriskinn AS. Innovasjonen skal bidra til økt sikkerhet, yteevne og komfort for arbeiderne hos de deltakende bedriftene Wacker Chemicals Norway AS og Elkem AS.

Nøkkeltall

Prosjektvarighet

2015 - 2017

FAKTA OM PROSJEKTET

 

Samarbeidspartnere
Industriskinn AS
Wacker Chemicals Norway AS
Elkem Thamshavn AS