Til hovedinnhold
Norsk English

Vil du bidra til det grønne skiftet gjennom forskning på fremtidens strømnett?

Vil du bidra til det grønne skiftet gjennom forskning på fremtidens strømnett?

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt. I 75 år har vi bidratt til innovasjoner og løsninger for samfunnet og våre kunder. SINTEFs visjon er Teknologi for et bedre samfunn, og FNs bærekraftmål er førende for vår virksomhet. Vi er samlokalisert med NTNU og har tett samarbeid med NTNU i mange av prosjektene våre og i laboratoriene.

Avdeling Energisystemer ved SINTEF Energi søker forskere med nysgjerrighet, kompetanse og ambisjoner innen våre fagområder. Som forsker hos oss vil du bidra til det grønne skiftet gjennom å legge til rette for økt elektrifisering og distribuert produksjon i strømnettet, på en sikker, kostnadseffektiv og bærekraftig måte.

Vi har en ledende rolle i mange nasjonale og internasjonale prosjekter, som for eksempel NextGrid, MegaCharge, FME SecurEL og FME MarTrans. Vi utvikler teknologi og løsninger for framtidens distribusjonsnett gjennom forskning innen:

  • Planlegging og drift av distribusjonsnett
  • Smartgridteknologi, ladeinfrastruktur og cyber-fysiske kraftnett
  • Kraftelektronikk, omformerteknologi og energiomforming 
  • Modellering av forbruk fra bygg og elektrisk transport, energilager, distribuert energiproduksjon og forbrukerfleksibilitet 
  • Energilagringssystemer og -optimering 
  • Energisamfunn og mikronett

Som forsker vil du jobbe på ulike prosjekt som bidrar til at strømnettet kan håndtere det grønne skiftet og at norsk konkurransekraft blir styrket. Prosjektene utfører vi i samarbeid med ledende nettselskap, ladeselskaper, energiselskap og teknologileverandører.

I SINTEF har du mulighet til å utvikle dine ferdigheter og realisere dine ambisjoner på mange områder. Lagarbeid er viktig siden prosjektene vanligvis krever innsats fra flere spesialister. En forskerstilling hos oss innebærer prosjektutvikling, prosjektledelse, formidling og nettverksbygging i industri og akademia, i tillegg til faglig utvikling. Det er i stor grad mulig å forme sin egen hverdag ved å utvikle prosjekt som er samfunnsnyttige og som har støtte i industrien.

Vi søker personer med relevant bakgrunn fra MSc- eller PhD-nivå, gjerne innen elkraft. Stillingen krever gode norskkunnskaper og god evne til kommunikasjon med bransjen. Programmeringskunnskaper (Python, Julia eller tilsvarende) er en fordel.

Vi verdsetter mangfold og tror at ulike perspektiver beriker oss og leder til bedre løsninger. Det er viktig for oss å skape, beholde og videreutvikle et inkluderende miljø hvor alle føler seg verdsatt. Vi oppfordrer alle som er kvalifisert til å søke, uavhengig av alder, kjønn, legning, funksjonsevne eller etnisk bakgrunn.

Vi tilbyr: 

  • Et verdensledende forskningsmiljø, med stor samfunnsmessig betydning 
  • Ledende forskningsinfrastruktur, som f.eks. Nasjonalt Smart Grid Laboratorium og SINTEF Energy Lab
  • Gode utviklingsmuligheter 
  • Godt arbeidsmiljø 
  • Lønn etter avtale 
  • Gunstige pensjons- og forsikringsordninger 
  • Fleksibel arbeidstid

Søk på stillingen

Enhet

SINTEF Energi

Arbeidssted

Trondheim

Søknadsfrist

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen

SINTEF Energi AS leverer forskningsbaserte løsninger og tjenester som skaper verdier hos kundene, både nasjonalt og internasjonalt. SINTEF Energi AS er en del av konsernet SINTEF. SINTEF er en uavhengig og allmennyttig forskningsstiftelse hvor ingen eiere kan ta ut utbytte. Økonomiske overskudd investeres i vitenskapelig utstyr og kompetanse.
Se alle ledige stillinger

 

 

Om SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2100 medarbeidere fra 80 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner. 

Vår visjon: Teknologi for et bedre samfunn 

Les mer om SINTEF her.