Til hovedinnhold
Norsk English

Workshop - Hurtig nettilknytning av hurtigladestasjoner

SINTEF Energi inviterer nettselskap, ladeaktører, myndigheter og andre interesserte aktører til en workshop om hvordan vi kan få til hurtigere nettilknytning av hurtigladeinfrastruktur.

Informasjon

Sted
Radisson Hotel & Conference Centre Oslo Airport
Start
Legg til i kalender
Slutt
Påmeldingsfrist

Detaljert program 

Forskningsprosjektene FuChar og FORSEL inviterer til en fysisk heldagsworkshop torsdag 1. februar 2024 med temaet «Hurtig nettilknytning av hurtigladestasjoner». Hele dagen vil være åpen for alle som ønsker å delta. Det legges opp til både faglige innlegg og diskusjoner rundt viktige tema, og vi har følgende målsetninger for workshopen:

  • Skape en felles arena for å diskutere nettilknytning av hurtigladestasjoner
  • Bedre forstå ladeaktørenes behov og utfordringer
  • Bedre forstå hvilke muligheter som finnes for nettilknytning (inkl. tilknytning med vilkår), både teknisk og regulatorisk
  • Erfaringsdeling på tvers av aktører i verdikjeden (ladeoperatører/energistasjoner, nettselskap, teknologileverandører, myndigheter)

FuChar-prosjektet er et kompetanseprosjekt for næringslivet som har som mål å minimere investerings- og driftskostnader knyttet til nettintegrasjon av elektrisk transport, med et hovedfokus på høyeffektslading. (Kontaktperson og prosjektleder: Bendik Nybakk Torsæter). FORSEL-prosjektet er et innovasjonsprosjekt for næringslivet som skal hjelpe nettselskapene med å ta gode valg med tanke på belastning i nettet, særlig i forbindelse med tilknytning av nytt elektrisitetsforbruk. (Kontaktperson og prosjektleder ved SINTEF Energi: Iver Bakken Sperstad; prosjektet er eid av REN.) Det overordnede målet er å gjøre det mulig å elektrifisere samfunnet hurtigere, rimeligere og med akseptabel risiko.

Maks antall er 60 personer - det er førstemann til mølla som gjelder.

Arrangementet er gratis.

Utforsk fagområdene

Kontaktpersoner

Adresse

Henrik Ibsens veg (B), Gardermoen