Til hovedinnhold
Norsk English

Gunnar Brataas

Seniorforsker

Arbeider som seniorforsker i gruppen for prosessinnovasjon ved avdeling for systemutvikling og sikkerhet. Har arbeidet i SINTEF siden 2006. Har tidligere arbeidet i Telenor FoU, i oppstartsbedriften Clustra og ved NTNU. Ved NTNU har jeg undervist faget TDT4220 Ytelsesvurdering fem ganger.

Utdanning

Dr.ing fra NTNU i 1996 med avhandlingen: Performance Engineering Method for Workflow Systems: An Integrated View of Human and Computerised Work Processes. Handler om en metode for modellering av responstid (ytelse) i datastøttet saksbehandling både ved RiT, (Regionssykehuset i Trondheim, nå St. Olav) og i Statoil (nå Equinor).

Sivilingeniør ved datalinjen på Norges Tekniske Høgskole i 1990.

Kompetanse og fagområder

Siden doktorgradsarbeidet ved NTNU har jeg arbeidet med ytelse og skalerbarhet av informasjonssystemer. Sentralt er metoder for å undersøke hva som skjer med informasjonssystemer når det blir flere eller tyngre kunder. Med kunnskap kan man gjøre tiltak i tide.

Har i det siste også arbeidet med prioritering av krav for å gi innovasjon i offentlige anskaffelser. Disse kravene kan være av mange typer, ikke bare ikke-funksjonelle krav som ytelse og skalerbarhet, selv om slike krav ofte er vriene.

Kontaktinformasjon

Besøksadresse:
Strindvegen 4
Trondheim