Til hovedinnhold

SINTEF Teknologi og samfunn integreres i andre SINTEF-institutt fra 1. juli 2018.
Målet med omorganiseringen er tettere integrasjon av samfunnsvitenskapelig og teknologisk forskning, i tillegg til en styrking av forskningsområder som helse, transport, teknologiledelse, sikkerhet, digitalisering og arbeidsliv.

Les mer om endringen her.

Skreddersydd på samlebånd

Høykostlandet Norge er som skapt for framtidas vareproduksjon. Kampen om forbrukerne i økende grad handle om å mestre masseproduksjon og skreddersøm på en gang. Det vil si: lage varer som er tilpasset ønskene til enkeltkunder – og samtidig oppnå de besparelsene som store serier gir.

Midt på fjellet i Norge kombineres masseproduksjon og kundetilpasning av kontorstoler. Foto: SB Seating/HÅG

Rundt deg finnes et stort antall industriprodukter med to fellestrekk. De er masseprodusert – og ferdigstilt ved hjelp av montasje. Kontorstolen du sitter i er ett eksempel. Pc-en foran deg et annet.

Mange av produktene er laget i land med lavere kostnader enn vi har. Men markedet for slike ferdigvarer gjennomgår endringer. Og disse går Norges vei. I alle fall hvis vi skal vi tro Lars Skjelstad, logistikk- og produksjonsspesialist ved SINTEF. – Her sitter Norge med flere trumfkort. Ett av de viktigste er landets arbeidsstokk, sier Skjelstad.

Les mer om ARMS-prosjektet.

Publisert 30. april 2013

Prosjektvarighet:

01.01.2012 - 31.12.2014