Til hovedinnhold

Pynter for milliarder – men lar husene råtne

Pynter for milliarder – men lar husene råtne

Publisert 23. august 2013
Nordmenn bruker hvert år milliardbeløp på boligene sine, men mangler kunnskap om hva som er lønnsom bruk av oppussingskronene. SINTEF Byggforsk har kartlagt feil og […]

Nordmenn bruker hvert år milliardbeløp på boligene sine, men mangler kunnskap om hva som er lønnsom bruk av oppussingskronene. SINTEF Byggforsk har kartlagt feil og mangler i ca. hundre hus bygget på 1980-tallet, og samtidig sett på hvilke utbedringstiltak eierne har prioritert. Funnene viser at færre enn én av ti huseiere bruker pengene sine på nødvendig utbedring. I stedet koster vi på oss mer praktiske løsninger og estetisk oppgradering.

De fleste skadene i undersøkelsen var i bad og vaskerom, og skadene var mest omfattende på de badene som var renovert. Differansen mellom antall skader og utbedringstiltak i kjellere og grunnmur er det mest oppsiktsvekkende funnet i undersøkelsen. Færre enn én av ti hadde utbedret påviste skader i kjelleren. Byggforsk oppfordrer derfor at kjøpere undersøker boligen grundig selv, og leser salgsdokumentasjonen nøye. Les mer om hvordan du kan undersøke boligen i Boligkjøperboka fra SINTEF Byggforsk.