Til hovedinnhold
Norsk English

Maren (18) sjef i SINTEF

Besøk hos SpinChip
Maren Asperheim og Alexandra Bech Gjørv fikk se noen av SpinChips avanserte instrumenter, data- og lyssystemer. Foto: Remy Eik/SINTEF
I dag har Maren Asperheim vært konsernsjef i SINTEF. – Jeg gjør dette for å observere og lære, sier Maren, som blant annet besøkte selskapet SpinChip sammen med Alexandra Bech Gjørv.

I tillegg til å møte gründerne bak SpinChip, som utvikler et avansert apparat som skal endre hvordan sykehus og legekontor analyserer blodprøver, har "leder for en dag" Maren Asperheim vært med på møte i arbeidsmiljøutvalget i SINTEF og fått en innføring i Byggforskserien.

Har vært spennende

– Det har vært spennende å se hva man kan gjøre med teknologi, sier attenåringen, som til daglig går tredje året på studiespesialisering ved Årdal VGS.

Det var ikke tilfeldig at møte med SpinChip sto på agendaen denne dagen.

– Vi valgte dem fordi det er et eksempel på at SINTEFs forskning blir til bedrifter bygget på grensesprengende, ny medisinsk teknologi som både vil gi bedre kvalitet og effektivitet i helsesektoren og kunne skape mange nye arbeidsplasser og inntekter til Norge i fremtiden, sier Alexandra Bech Gjørv, som alle andre dager enn denne er konsernsjef i SINTEF.


Gründer Morten Borch fortalte engasjert om prosjektet. Foto: Remy Eik/SINTEF

Gjorde dongeribukser om til pennalhus

Skoleåret 2017/2018 var Maren Asperheim daglig leder i ungdomsbedriften Earth Case UB. Opphavet til forretningsideen om å sy pennalhus av utslitte dongeribukser var et ønske om å bidra til et bærekraftig samfunn med fokus på gjenbruk.

Hun gjorde en god jobb som daglig leder, og ungdomsbedriften kom på andre plass i kategorien «Bærekraftprisen» i NM for Ungdomsbedrifter.

– Jeg synes det var litt utfordrende, men også veldig kjekt, sier Asperheim om erfaringen som daglig leder i en ungdomsbedrift.

Leder for en dag

«Leder for en dag» er et årlig initiativ og arrangeres for 16. gang av Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup.

Hensikten er at de unge skal få en sterkere tilknytning til arbeidsmarkedet ved å få en smak av en toppleders arbeidshverdag.

I år stiller fem statsråder og et tyvetalls direktører og toppledere opp på «Leder for en dag», for å bli skygget av 27 av Norges største ledertalenter som alle har utmerket seg gjennom arbeid med ungdoms- eller studentbedrift.

– Det er både gøy og viktig for oss i SINTEF at vi er en spennende bedrift for ungdom som strekker seg og vil være med på vår visjon; teknologi for et bedre samfunn. Vi må være attraktiv for de beste, og da er dette et bra tiltak, sier Bech Gjørv.


Å være konsernsjefens jobbskygge for en dag krever sin kvinne. – Høyt tempo, møte med mange ulike miljøer og tema er hverdagen min og det var det også hensikten at Maren fikk oppleve, understreker Alexandra Bech Gjørv. Foto: SINTEF

Ungt Entreprenørskap

Forrige skoleår etablerte over 12 000 elever og studenter ungdomsbedrift eller studentbedrift i regi av Ungt Entreprenørskap.

De 26 lederkandidatene som deltar på «Leder for en dag» er plukket ut på bakgrunn av sine prestasjoner i dette arbeidet, og sammenstilt med erfaringer og interesser blir de koblet opp mot en toppleder som de får skygge.

Foruten Bech Gjørv stiller også skattedirektør Hans Christian Holte, kunnskapsminister Jan Tore Sanner, barne- og likestillingsminister Linda Cathrine Hofstad Helleland, finansminister Siv Jensen, forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø, kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland, konsernsjef i Ferd Morten Borge, administrerende direktør i Nordea Snorre Storset, Posten-topp Tone Wille, Michael Jacobs i Atea m.fl.

Totalt er 27 ledere med på «Leder for en dag».

Kontaktperson