
Fremtidens fundament for bærekraftig havvind
Grønn plattform-prosjektet WindRise skal bidra til å realisere bærekraftige og kostnadseffektive løsninger for storskala utplassering av understell for havvind.
Grønn plattform-prosjektet WindRise skal bidra til å realisere bærekraftige og kostnadseffektive løsninger for storskala utplassering av understell for havvind.
Tenk deg at ledningen til huset ditt ikke bare skal tåle høy strømføring, vær og vind, men også saltvann, havstrømninger, temperaturendringer og store bevegelser. Dette er den store utfordringen når store, elektriske konstruksjoner til havs skal...
Mens diskusjoner om geopolitikk og innovasjons-gap går høyt i Europa, kom statsministeren på besøk til SINTEF for å se internasjonalt ledende forskningsmiljøer som utvikler ny teknologi i samarbeid med partnere i næringsliv og universiteter både i...
Gjennom EU-prosjektet INSECTEC.OCEAN, skal SINTEF Ocean hjelpe portugisiske INESC TEC med etableringen av et ‘Centre of Excellence’ for marin forskning og ingeniørvitenskap i Porto, Portugal.
Forskningsprosjektet SKARV, ledet av SINTEF Energi, ble i går offisielt startet. Målet er å redusere kollisjoner mellom fugler og vindturbiner samtidig som kraftproduksjonen opprettholdes. Prosjektet er en spin-off fra FME NorthWind og vil vare fra...
4. februar 2025, Trondheim: I dag signerte Statnett og SINTEF en strategisk samarbeidsavtale på SINTEF Energy Lab. Avtalen markerer et forsterket samarbeid mellom de to partene innen forskning og teknologisk utvikling for å sikre et mer robust og...
Japan og Norge har mye til felles til tross for den store avstanden. En fellesnevner er lange kystlinjer og dypt vann, noe som betyr at havvind, i hvert fall delvis, må være flytende.
EERA DeepWind 2025-konferansen for forskning og innovasjon innen havvind er avsluttet etter tre dager med innsiktsfulle diskusjoner, presentasjoner og nettverksbygging i Trondheim.
SINTEF Energi var tidlig ute med neste års sommerjobber, og interessen var rekordstor. Hele 369 studenter har søkt på 37 jobber. Det er over 120 flere enn i fjor.
SINTEF legger frem rapporten "Teknologi for raskere global klimaomstilling” under årets klimatoppmøte COP29 i Aserbajdsjan.
SINTEF Energi har gleden av å meddele at Gard Hopsdal Hansen blir den nye lederen av forskningssenteret FME NorthWind.
Har du lyst til å være med og skape fremtidens energiløsninger? Nå har du sjansen til å utforske en forskerkarriere hos SINTEF, et av Europas ledende forskningsinstitutter.
Prosessindustri, karbonfangst og -lagring og bioteknologi var hovedtemaene på arrangementet Industriløftet på Arendalsuka 2024.
To nye laboratorier skal teste energisystemer som skal gjøre skipsfarten grønn, og konstruksjoner som er nødvendige for havvind og annen energiutvikling offshore.
SINTEF gir forskningsbaserte energiråd på Arendalsuka for niende gang. Tema i år er blant annet forsyningssikkerhet, klimafiksing, CCS, energisløsing, datasentre, energidugnad og havvind.
Hvis Europa skal nå sine klimamål, må det til å bli mer havvind i energimiksen. En ting er å produsere alle disse vindturbinene, men en annen utfordring blir hvordan de skal festes eller forankres. Det er ikke nok produksjonskapasitet for...
Fornybarbransjen er avhengig av naturens ressurser, som vann, sol og vind. Samtidig påvirker bransjen naturen på flere måter, og de må derfor omstille og tilpasse seg den økende naturrisikoen.
Brussel: - Norge og EU må samarbeide enda tettere i fremtiden på forsknings- og innovasjonsfronten for å løse alle utfordringene som står foran oss innen kort tid, sa energiminister Terje Aasland på et arrangement organisert av flere norske...