Til hovedinnhold
Norsk English

Fremtidens strømforsyning tema i Science4Impact-podkast

Foto/illustrasjon av digitalsiert strømnett, med Gerd Kjølle innfelt
Hva er et moderne og smart strømnett? Hva skjer hvis strømnettet blir overbelastet? Og hvordan ser fremtidens strømforsyning ut?

Dette er tema i podkastserien Science4Impact som Skift står bak. Skift er et næringslivsdrevet klimainitiativ som tar sikte på å øke farten i det grønne skiftet.  

Lytt til episoden: "Det moderne strømnettet med Gerd Kjølle"

Gerd Kjølle, sjefforsker og direktør av forskningssenteret CINELDI deltar i denne episoden av Science4Impact. I samtale med Anne Husebekk, professor i immunologi ved UiT, og Bjørn K. Haugland, adm.dir. i Skift snakker Kjølle om hvor langt Norge har kommet i digitaliseringen av strømnettet.

– Elektrifisering er et av de viktigste tiltakene for å nå klimamålene, og her spiller strømnettet en helt sentral rolle og er selve «limet» i omstillingen. Vi trenger mye mer fornybar energi, og er derfor helt avhengig av å ruste opp strømnettet for å håndtere kraften som skal distribueres til forbrukerne, sier Kjølle i podkasten.

Episoden tar også opp utviklingen av lokale energisamfunn og hvordan vi kan utnytte fleksibiliteten i strømforbruket bedre.

Utforsk fagområdene

Kontaktperson