Til hovedinnhold
Norsk English

Rita Ugarelli blir æresforsker ved vannforskningsinstituttet KWR

Rita Ugarelli
Rita Ugarelli mottok utmerkelsen 9. november. Foto: KWR
Ugarelli er sjefsforsker i SINTEF og professor ved NTNU. I utnevnelsen fremheves blant annet hennes samlende og inspirerende lederstil.

Som leder av store forskningsprosjekter har Ugarelli vist en unik evne til å legge til rette for samarbeid på tvers av både fagfelt og nasjonaliteter. Spesielt har hun lyktes med å få fagmiljøer innen vanninfrastruktur og cybersikkerhet til å samarbeide om sikring av vannforsyningen.

Juryen skriver:

Med røtter i Italia og bosatt i Norge, legemliggjør Ugarelli både visjonen om internasjonale løsninger for vannsektoren, og de menneskelige aspektene ved denne visjonen. Hun vet hvordan hun enkelt navigerer mellom ulike kulturer i EU og mellom ulike typer organisasjoner. Det er ekstremt viktig for å holde komplekse partnerskap i gang.

- Det ligger i mitt DNA å ta hensyn til mennesker, det bringer kulturer sammen, sier forskeren.

Hennes evne til å balansere egen forskning med å utvikle og løfte frem andre, mindre erfarne, forskere, blir også fremhevet.

Boost for vannforskningen

Ugarelli ser på utnevnelsen som en boost for det videre FoU-samarbeidet i vannsektoren.

Konserndirektør i SINTEF Community, Siri Hunnes Blakstad, gratulerer med ærestittelen. - Den understreker hvor verdifullt det er at vi samarbeider på tvers av landegrenser for å løse de store samfunnsutfordringene. Rita går foran og er en inspirasjon!

KWR er et nederlandsk forskningsinstitutt, les hele pressemeldingen.

Utforsk fagområdene

Kontaktperson