Til hovedinnhold
Norsk English

Konferansen Digital fremtid 2023: – Vi vil lage en konferanse som fører til endring!

Disse og mange flere står på scenen under konferansen Digital fremtid 2023.
Global uro, krig og en AI-revolusjon har gitt oss nye spilleregler. Behovet for forskning på fremtidens teknologi har aldri vært større.

– Teknologien og gamechangeren AI endrer seg med rekordfart. Den største fellen vi kan gå i, er å la frykten ødelegge for utviklingen av kunstig intelligens. Nå er tiden inne for å omfavne teknologien, sier konserndirektør i SINTEF Digital, Morten Dalsmo.

I en tid preget av raske endringer og utfordringer på løpende bånd blir teknologisk innovasjon helt avgjørende. Derfor inviterer SINTEF til høstens store høydepunkt: konferansen Digital fremtid 2023 på The Hub i Oslo 31. oktober. 

Hvordan kan Norge ta ledertrøya innen digitalisering?  

Der både EU og USA satser hardt, henger Norge etter – og nå er tiden inne for å spille hverandre gode for å bli verdensledende innen digitalisering. Så hvordan skal egentlig Norge få til det?

– Jo, vi er helt nødt til å utnytte de mange mulighetene som teknologien gir oss. Digitalisering er ikke noe som bare skjer av seg selv og krever at riktige folk lytter til og snakker med hverandre, sier Dalsmo. 

Det ønsker SINTEF å bidra til ved å samle noen av landets skarpeste hoder fra forskning, politikk og næringsliv – med mål om å dele kunnskap og verktøy som gjør norske virksomheter sterkere.  

– Vi vil lage en konferanse som fører til endring! 

Konsernsjef i SINTEF Digital, Morten Dalsmo. Foto: Magnus Biringvad / SINTEF.

En line-up av de sjeldne  

Digital fremtid 2023 byr på lærerike panelsamtaler og spennende foredrag. På scenen står kjente fjes som næringsminister Jan Christian Vestre, konsernsjef i DNB Kjerstin Braathen, konsernsjef i Kongsberg Gruppen Geir Håøy, president i Tekna Elisabet Haugsø, administrerende direktør i NHO Ole Erik Almlid og administrerende direktør i Norges forskningsråd Mari Sundli Tveit. 

For hva har egentlig de med makt tenkt å gjøre med digitaliseringen av Norge?

Dét og mye mer står på agendaen når denne gjengen møtes til toppledersamtale på The Hub, ledet av konsernsjef i SINTEF Alexandra Bech Gjørv.  

Dessuten kommer Norges AI-dronninger Inga Strümke og Signe Riemer-Sørensen for å oppklare myter, belyse fakta og dele kunnskap om veien videre rundt kunstig intelligens. For er det egentlig slik at kunstig intelligens vil endre samfunnet fundamentalt, eller er det hele bare et blaff?  

Og som om ikke det var nok byr Digital fremtid 2023 på det aller siste fra forskningsfronten, et unikt innblikk i sensorer og mikrobrikkers avgjørende rolle i digitaliseringen og kunnskap fra Equinors digitaliseringsreise som selskapet nå høster fruktene fra. For å nevne noe. 

Konferansen Digital fremtid arrangeres nå for andre gang og mer informasjon om program, deltakere samt påmelding ligger tilgjengelig her. Ta direkte kontakt for presseakkreditering.  

Utforsk fagområdene

Kontaktperson