Til hovedinnhold
Norsk English

Tor Sporsem fikk SINTEF Digitals kommunikasjonspris

Bilde av mann
Forsker Tor Sporsem er tildelt SINTEF Digitals kommunikasjonspris for 2021. Foto: Thor Nielsen/SINTEF.
Gjennom hele fjoråret delte forsker Tor Sporsem av sin forskning på hvordan digitalisering påvirker måten vi jobber på og hva som skal til for å forbedre arbeidsmetodene. Nå har han blitt tildelt SINTEF Digitals kommunikasjonspris for 2021.

Tor Sporsem (29) satt bak rattet på vei hjem til jul, da han overraskende ble oppringt av konserndirektør i SINTEF Digital, Morten Dalsmo. Han ringte for å overbringe en gledelig nyhet: Sporsem er vinneren av SINTEF Digitals kommunikasjonspris for 2021.

- Wow! Jeg ble litt rørt. Det var veldig hyggelig, utbrøt vinneren etter at Dalsmo hadde avslørt at Sporsem stakk av med den gjeve prisen.

- Du har jo virkelig vist stort talent både som forsker og som kommunikator. Så dette er en veldig velfortjent pris, sa konserndirektøren til forskeren, som måtte tørke en tåre i bilen.

- Har imponert med sin teft for kommunikasjon

Tor Sporsem jobber som forsker i avdeling for Systemutvikling og Sikkerhet i SINTEF Digital, hvor han forsker på hvordan digital teknologi endrer måten vi jobber på, og på hybride arbeidsmetoder. I løpet av 2021 har Sporsem og forskningsmiljøet han tilhører i SINTEF, gjort seg bemerket med viktige forskningsresultater. Mye takket være Sporsems engasjement for å formidle, har hele Norge fått innblikk i disse resultatene.

- Årets kommunikasjonspris i SINTEF Digital går til en person som har imponert med sin teft for kommunikasjon og sin entusiastiske måte å fremme SINTEF og egen forskning på. Gjennom hele 2021 har vedkommende vært synlig i media med egeninitierte kronikker og intervjuer. Vedkommende har i tillegg holdt faglige foredrag og blogget for å formidle forskning og resultater, sa konserndirektør i SINTEF Digital, Morten Dalsmo, på vegne av juryen – kommunikasjonsenheten og Redaksjonsrådet i SINTEF Digital, til vinneren.

- Forskningsmiljøet jeg er en del av inspirerer meg til å formidle. Vi er opptatt av at forskningen vår brukes av næringslivet – altså har "impact" – da må den nå ut til folk. Jeg hadde aldri klart dette uten teamet jeg sitter i, sier en ydmyk prisvinner.

- En del av samfunnsoppdraget

I 2021 skrev Sporsem blant annet om hvordan store selskaper kan ta et realt løft i innovasjonskappløpet og at blind tro på digitalisering kan kvele viktig kunnskap i kronikker i Dagens Næringsliv. Han advarte om at måling av utviklerteams produktivitet er risikosport i digi.no og kunne avsløre til tu.no at vaktmestre sitter på en gullgruve av informasjon. Sporsem har tenkt til å fortsette å dele av sin kunnskap i 2022.

- Å skrive er å tenke, har jeg lært. Gjennom formidling tvinges jeg til å skrive så vanlige folk skal forstå det, noe som også hjelper meg å vurdere hva som er aktuelt å forske på. Jeg mener at formidling av forskningen er en del av samfunnsoppdraget til en forsker, så å få en slik pris er en viktig anerkjennelse for meg, sier den prisvinnende forskeren stolt.

Sporsem skal blant annet snakke om sin forskning på on-boarding i en tid der mange ansatte sitter på hjemmekontor, under SINTEFs digitale  temadag "Den hybride arbeidshverdagen" 11. januar.

Under sendingen skal han dele "scene" med blant andre tidligere arbeids- og sosialminister og nå samfunnsredaktør i E24, Torbjørn Røe Isaksen, statssekretær Truls Wickholm i Arbeids- og inkluderingsdepartementet, konserndirektør for People i Storebrand, Tove Selnes, organisasjonsdirektør i Sparebank1 Utvikling, Caroline Horn, og Sporsems kollega i SINTEF Digital, sjefforsker Nils Brede Moe. Sendingen arrangeres i samarbeid Storebrand og kan ses gratis ved å melde seg på her.

Utforsk fagområdene

Kontaktperson