Til hovedinnhold
Norsk English

Webinar: SINTEF ønsker kreative ideer til bruk av overskuddsvarme

Visste du at Norge har over 20 TWh overskuddsvarme, også kjent som spillvarme, fra norsk industri? Dette er cirka 10 % av hele energiforbruket i Norge. Nå inviterer vi webinar 11. mai for å få frem nye kreative ideer til bruk av overskuddsvarme.

- Overskuddsvarme er en enorm ressurs, sier Petter Røkke, forskningssjef i SINTEF og leder for forskningssenteret HighEFF. – Å utnytte overskuddsvarmen er et viktig tiltak mot global oppvarming, og kan bidra til at vi skaper nye spennende arbeidsplasser i Norge.

- I alle industriprosesser går noe energi tapt som varme. Norske metallprodusenter er flinke til å utnytte overskuddsvarme med temperatur over 250 grader, blant annet til kraftproduksjon, sier Røkke.

Men overskuddsvarme på under 250 grader Celsius er ikke like lett å utnytte. Noe går til fjernvarme. Men fordi metallindustrien ligger grisgrendt til, kan ikke all overskuddsvarme brukes slik.

Tirsdag 11. mai fra 11:00 til 12:00 inviterer SINTEF og HighEFF til webinar om overskuddsvarme. Det blir også mulighet til å stille spørsmål.

Spillvarme eller overskuddsvarme er spesielt aktuelt nå, siden Olje- og energidepartementet nylig sendte ut Energiloven til høring, med forslag til endringer om krav til kost-nytteanalyser for utnyttelse av spillvarme.

I webinaret får du møte blant annet Alexandra Bech Gjørv, konsernsjef i SINTEF, Lars Andreas Lunde, statssekretær i Olje- og energidepartementet, Ellen Myrvold fra Alcoa, Liv Freihow fra IKT-Norge, Håvard Moe fra Elkem og Jon Erling Fonneløp fra Energi Norge.

Prosjektinformasjon

Prosjektnavn:

FME HighEFF

Prosjektvarighet:

01.08.2016 - 12.07.2024

Kontaktperson:

Petter Egil Røkke

Kontaktperson