Til hovedinnhold
Norsk English

SINTEF-forsker utnevnt til fagfelle i AIMBE

Copyright: SINTEF
Ruth Schmid er en av de fremste forskerne innen nanomedisin i Europa, og kan skilte med flere internasjonale toppverv innen kjemi- og nanomedisin. Nå er hun tildelt nok en prestisjefylt rolle: fagfelle i det amerikanske instituttet for medisinske og biologiske ingeniørfag.

The American Institute for Medical and Biological Engineering (AIMBE) er en non-profit organisasjon med hovedkvarter i Washington DC. Organisasjonen har rundt to tusen medlemmer, som alle har markert seg med spesielt betydningsfulle bidrag innen forskning. De som kan titulere seg som fagfelle i AIMBEs " The College of Fellows" representerer toppsjiktet av personer innen medisinske og biologiske ingeniørfag.  Blant dem finner vi både Nobelprisvinnere og andre innehavere av priser og anerkjennelser.  

Ruth Schmid vil, sammen med de øvrige medlemmene, bidra til forskningspolitisk beslutningspåvirkning, samt sikre investeringer som fremmer innovasjon, mangfold og tverrfaglig samarbeid, først og fremst i USA.

- Det er en stor ære for meg å bli del av denne gruppen utmerkede forskere med et bredt spekter av kompetanse, sier Ruth Schmid om nominasjonen og tittelen.

Ruth Schmid fikk tittelen på bakgrunn av hennes rolle innen nanomedisin, legemiddelteknologi (drug delivery) og separasjon ved hjelp av ny partikkelteknologi. De som får denne tittelen, beholder medlemskapet på livstid.

Denne tittelen føyer seg til i listen over toppverv Schmid har hatt  gjennom sin karriere. I 2019 ble hun oppnevnt som medlem av NTVA (Norges Tekniske Vitenskapsakademi) og valgt til styreleder i den Europeiske teknologiplattformen for nanomedisin og hun var president i "Controlled Release Society" fra 2016-2017.

- Dette er en vel fortjent anerkjennelse av Ruths mangeårige innsats på internasjonalt høyt nivå. SINTEF er stolt av å ha slike dyktige forskere, og slike utmerkelser viser at arbeidet vi gjør vekker oppmerksomhet også internasjonalt, forteller forskningsleder Heidi Johnsen

Kun medlemmer av The College of Fellows (CoF) i AIMBE kan nominere kandidater. Nominasjonen går deretter gjennom en tøff evalueringsprosess før den til slutt avgjøres gjennom en avstemning blant medlemmene i CoF. Kun kandidater som oppnår minimum 74,5 prosent av positive stemmer kommer gjennom nåløyet. En formell induksjonsseremoni vil bli avholdt under AIMBEs årlige begivenhet 26. mars. Der vil Ruth Schmid, sammen med de 174 andre som får tittelen fagfelle, bli introdusert som " the AIMBE Fellow Class of 2021".

Liste over nye medlemmer i "The College of Fellows 2021"

Utforsk fagområdene