Til hovedinnhold
Norsk English

Europeisk nanomedisin-leder fra SINTEF

Det nyvalgte styret i ETPN (Ruth Schmid nummer fem fra venstre). Foto/copyright: SINTEF
Ruth Schmid har lenge vært en av de fremste forskerne innen nanomedisin i Europa, og kan skilte med flere internasjonale toppverv innen kjemi- og nanomedisin. Nylig ble hun valgt til ny styreleder i den Europeiske teknologiplattformen for nanomedisin (ETPN).

Den europeiske plattformen, European Technology Platform Nanomedicine (ETPN), er et industriledet initiativ som ble igangsatt sammen med EU-kommisjonen i 2005. Målet er å styrke nettverket innen nanomedisinfeltet, spesielt mellom akademia, små/mellomstore bedrifter og store industriaktører. Målet med initiativet er å gi forskningen drahjelp i arbeidet med å utvikle og få trygge legemidler, som pasienter verden over sårt trenger, ut på markedet raskere.

NanoMed Europe 2019

I juni ble sentrale aktører innen nanomedisin samlet under årets NanoMed Europe 2019 (NME19) i Braga, Portugal. Det var under konferansens første dag, under General Assembly av ETPN, at nytt styre ble valgt og offentliggjort.

- Å bli valgt til styreleder for den europeiske plattformen for nanomedisin motiverer meg og jeg takker for tilliten for å få lov å være styreleder for et flott team de neste to årene. Vi vil arbeide for å styrke koblingen mellom nanomedisin og andre muliggjørende teknologier. Slik kan vi skape helhetlige, sammensatte løsninger for fremtidens helsetilbud, sier Ruth Schmid.

Ruth Schmid skal lede gruppen sammen med Agnès Pottier (Nanobiotix), Raymond Schiffelers (UMC Utrecht), Philippe Mauberna (Nanobiotix) og Kathleen Spring (Bioanalytik Münster) i perioden 2019-2021.

Ruth Schmid fikk styrevervet i ETPN under Nanomed Europe 2019 - http://www.nme19.eu/. Foto/copyright: SINTEF.

I tillegg sitter også alle arbeidsgruppelederne i styret: Matthieu Germain (Nanotherapeutics and Imaging), Lorena Diéguez (Medical devices), Rui Sousa (Business Opportunities), Fanny Caputo (Safety & Characterization), Jack Barokas (Education & Training) og Marzia Bedoni (Clinical Interface and Social Impact).

- Sammen skal vi være ambassadør og idébank for nanomedisinfeltet og adressere udekkede behov innen helsevesenet med nanoteknologi-baserte løsninger til nytten for pasientene. Nanomedisin kan påvirke alle deler av pasientforløpet: forebygging, diagnose, terapi, oppfølging og rehabilitering, legger Ruth Schmid til. 

Les mer om European Technology Platform Nanomedicine (ETPN)