Til hovedinnhold
Norsk English

CO2-håndtering: Trondheimskonferansen arrangeres digitalt for første gang

Statsminister Erna Solberg åpner TCCS11
Statsminister Erna Solberg åpner TCCS11
20. mai 2021: TRONDHEIM, Statsminister Erna Solberg åpner den 11. Trondheim CCS-konferansen (TCCS-11) som skal finne sted 22. - 23. juni 2021. Den internasjonale konferansen om karbonfangst, transport og lagring (CCS) presenterer den nyeste vitenskapelige forskningen til et mangfoldig publikum som representerer industrien, beslutningstakere, akademia og studenter. For første gang er konferansen heldigital.

- Vi er glade for å ønske Statsministeren velkommen til å dele hennes tanker om CCS og den rollen den vil spille i verdens klimaløsninger. Regjeringens støtte til CCS-teknologier er viktig for å fortsette fremdriften innen CCS-forskning, forbedre tekniske løsninger og senke kostnadene, sier Nils Røkke, styreleder i TCCS-11.

Verdens øyne på Norge

Statsminister Solberg skapte overskrifter over hele verden i fjor ved å kunngjøre statlig finansiering av Langskip, Norges fullskala implementering av CCS-teknologier i Nordsjøen. Prosjektet Langskip  skal fange CO2-utslipp fra Norcem sin sementfabrikk, transportere CO2 ut på havet og deretter lagre den permanent i en fjellformasjon dypt under havbunnen.

Øynene til den vitenskapelige verden er også rettet mot Norge etter kunngjøringen av Langskip, med fagfolk og forskere som er ivrige etter å lære av Norges erfaringer hittil.

Internasjonalt fokus

TCCS-11 vil likevel ha mer internasjonalt fokus enn noen gang før. Det digitale formatet gjør at konferansen vil samle et rekordstort antall deltakere fra flere land for å høre internasjonale fagfolk presentere banebrytende forskning og de nyeste innovasjonene fra universiteter, forskningsinstitutter og industri.

- Industrioppmøte på en vitenskapelig konferanse vil bidra til å bane veien videre, sier Nils Røkke: - Det kreves bærekraftige forretningsmodeller for å drive kommersiell implementering av CCS. Både industri og vitenskap må samles for å utvikle flere prosjekter utover Langskip.

For mer informasjon om TCCS-11 se www.tccs.no

Utforsk fagområdene

Kontaktperson