Til hovedinnhold
Norsk English

Forskningsleder Anne Marthine Rustad kåret til en av Norges fremste tech-kvinner

For fjerde året på rad kårer Abelia og ODA-Nettverk Norges 50 fremste tech-kvinner. Formålet med kåringen er å løfte frem talenter og gode rollemodeller, og bidra til at flere kvinner blir inspirert til å velge teknologi og ledelse som karrierevei.

-  Historien har vist at vi trenger problemløsere av begge kjønn for å møte samfunnets store utfordringer, men i dag er det vesentlig flere menn enn kvinner som jobber i bransjen. Derfor ønsker Abelia og ODA å inspirere flere kvinner til å velge teknologiske yrker, sier Øystein Eriksen Søreide, leder av juryen og administrerende direktør i Abelia.

Løftes frem som rollemodell

Anne Marthine Rustad jobber som forskningsleder i SINTEF, og brenner for mulighetene industriell kunstig intelligens fører med seg. Hun setter stor pris på oppmerksomheten, og utdyper:

- Det er alltid veldig hyggelig å bli anerkjent for det arbeidet man gjør, og så er det viktig med denne typen utnevnelser for å skape rollemodeller for kvinner innen teknologi, for å vise dem at dette er en mulig karrierevei.

Lav kvinneandel

Det jobber i dag betraktelig flere kvinner innen IKT enn det gjorde for ti år siden. Bransjen har økt i antall ansatte og omsetning. Ikke minst har den vokst i betydning. Samtidig viser ferske tall fra Kantars årlige undersøkelse for ODA-Nettverk at kvinneandelen innen IKT fortsatt er på beskjedne 29 prosent. 

- Norge trenger flere teknologikvinner. Det er derfor gledelig at årets liste viser at vi har mange spennende talenter på vei opp, med stor variasjon i bakgrunn og ansvarsområder. Listen for 2020 inkluderer utviklere, toppledere, gründere, fageksperter, rådgivere og fagledere, på tvers av sektorer, sier Kristine Hofer Næss, Chief Customer Officer i Amesto Solutions og styreleder i ODA-Nettverk.

Hederlig omtale til Alexandra Bech Gjørv​

Juryens formål har vært å få frem ukjente kandidater. Derfor ble det før nominasjonene laget en liste over allerede godt etablerte ledere, som ikke kunne nomineres, men som juryen har valgt å gi hederlig omtale. Vår konsernsjef er på denne listen i godt selskap med andre fremtredende ledere.

Vi gratulerer Anne Marthine Rustad og alle kvinner med dagen den 8. mars!

Les mer om kåringen på Abelias nettsider

Utforsk fagområdene