Til hovedinnhold

Forskningsleder Anne Marthine Rustad kåret til en av Norges fremste tech-kvinner

For fjerde året på rad kårer Abelia og ODA-Nettverk Norges 50 fremste tech-kvinner. Formålet med kåringen er å løfte frem talenter og gode rollemodeller, og bidra til at flere kvinner blir inspirert til å velge teknologi og ledelse som karrierevei.

-  Historien har vist at vi trenger problemløsere av begge kjønn for å møte samfunnets store utfordringer, men i dag er det vesentlig flere menn enn kvinner som jobber i bransjen. Derfor ønsker Abelia og ODA å inspirere flere kvinner til å velge teknologiske yrker, sier Øystein Eriksen Søreide, leder av juryen og administrerende direktør i Abelia.

Løftes frem som rollemodell

Anne Marthine Rustad jobber som forskningsleder i SINTEF, og brenner for mulighetene industriell kunstig intelligens fører med seg. Hun setter stor pris på oppmerksomheten, og utdyper:

- Det er alltid veldig hyggelig å bli anerkjent for det arbeidet man gjør, og så er det viktig med denne typen utnevnelser for å skape rollemodeller for kvinner innen teknologi, for å vise dem at dette er en mulig karrierevei.

Lav kvinneandel

Det jobber i dag betraktelig flere kvinner innen IKT enn det gjorde for ti år siden. Bransjen har økt i antall ansatte og omsetning. Ikke minst har den vokst i betydning. Samtidig viser ferske tall fra Kantars årlige undersøkelse for ODA-Nettverk at kvinneandelen innen IKT fortsatt er på beskjedne 29 prosent. 

- Norge trenger flere teknologikvinner. Det er derfor gledelig at årets liste viser at vi har mange spennende talenter på vei opp, med stor variasjon i bakgrunn og ansvarsområder. Listen for 2020 inkluderer utviklere, toppledere, gründere, fageksperter, rådgivere og fagledere, på tvers av sektorer, sier Kristine Hofer Næss, Chief Customer Officer i Amesto Solutions og styreleder i ODA-Nettverk.

Hederlig omtale til Alexandra Bech Gjørv​

Juryens formål har vært å få frem ukjente kandidater. Derfor ble det før nominasjonene laget en liste over allerede godt etablerte ledere, som ikke kunne nomineres, men som juryen har valgt å gi hederlig omtale. Vår konsernsjef er på denne listen i godt selskap med andre fremtredende ledere.

Vi gratulerer Anne Marthine Rustad og alle kvinner med dagen den 8. mars!

Les mer om kåringen på Abelias nettsider

Publisert fredag 6. mars 2020
Forskningsleder
+47 932 03 879