Til hovedinnhold
Norsk English

Enklere å velge teknisk godkjente byggevarer

Dokumenterte byggevarer
Byggevareforhandlere får nå tilgang til oppdatert dokumentasjon når de presenterer produktene for kundene. Illustrasjonsfoto: SINTEF
Norsk Byggtjeneste og SINTEF har gått sammen om en ny løsning for automatisk overføring av SINTEF Teknisk Godkjenning, SINTEF Produktsertifikat og CPR-sertifikat til NOBB (Norsk Byggevarebase).

De som skal kjøpe produkter hos byggevareforhandlere, får nå raskere og enklere tilgang til oppdaterte SINTEF Teknisk Godkjenning og Produktsertifikat.

– Dette har vært intensjonen helt siden starten av samarbeidet i 2015, og vi er glade for at denne forenklingen for våre kunder nå er en realitet, sier adm.dir. Øyvind Skarholt i Byggtjeneste. 

Hele verdikjeden er avhengig av tilgang til oppdatert og korrekt informasjon, noe denne løsningen vil bidra til. Informasjonen ligger tilgjengelig hos alle byggevarehusene og i tjenesten Åpen NOBB. 

Sikrer oppdatert dokumentasjon

Fordelen med løsningen at man slipper å laste opp og vedlikeholde SINTEF-dokumentasjon i NOBB manuelt. Den nye løsningen sikrer oppdatert dokumentasjon i NOBB til enhver tid. 

– Et eksempel på nytteverdien for kundene er at SINTEF Teknisk Godkjenning eller SINTEF Produktsertifikat kommer opp som dokumentasjon på nettsider hos byggevareforhandlere og i nettbutikker som bruker NOBB, sier forskningssjef Jan Olav Hjermann i SINTEF.

FAKTA

  • EN SINTEF Teknisk Godkjenning (TG) angir at en byggevare er vurdert å være egnet i bruk og tilfredsstiller krav i byggteknisk forskrift (TEK) for de bruksområder og betingelser som er angitt i godkjenningsdokumentet. Godkjenningen angir også at byggevaren tilfredsstiller krav til produktdokumentasjon i henhold til forskrift om omsetning og dokumentasjon av produkter til byggverk (DOK).
  • SINTEF Produktsertifisering er en frivillig, norsk sertifiseringsordning. SINTEF Produktsertifikat kan utstedes for byggevarer som ikke har krav om CE-merking og CPR-sertifikat, og angir at byggevaren er i samsvar med en nasjonal eller internasjonal produktstandard eller annen teknisk spesifikasjon, og at produksjonen er underlagt løpende kvalitetskontroll.
  • Norsk Byggevarebase NOBB eies og driftes av Norsk Byggtjeneste AS. Byggtjeneste jobber for å tilgjengeliggjøre alle produktdata og informasjon til byggenæringen gjennom en felles produkt- og informasjonsdatabase. Produkt- og informasjonsdatabasen NOBB inneholder mer enn 1 million produkter med tilhørende dokumentasjon og produktdata. Åpen NOBB er en gratis tjeneste fra Byggtjeneste hvor man får tilgang til å gjøre oppslag og hente ut produktdata for byggenæringen.

Utforsk fagområdene

Kontaktperson