Til hovedinnhold
Norsk English

SINTEF og REV Ocean inngår partnerskap

Under havkonferansen Ocean Week, signerte SINTEF og REV Ocean en partnerskapsavtale med mål om å samarbeide for å løse viktige utfordringer for havet.

–Med et slikt samarbeid står vi enda bedre rustet til å finne løsninger på de store utfordringene som ligger foran oss. At Røkke og REV Ocean vil satse private midler på å forske på havet er et uvurderlig tilskudd og vi ser frem til mulighetene et slikt partnerskap vil gi oss, sier Vegar Johansen i SINTEF Ocean.

SINTEF Ocean og REV Ocean skal samarbeide om flere forskningstema fra klimaendringenes påvirkning på havet, til nullutslippsteknologi og digitalisering og datainnhøsting.

- Jeg ser fram til å jobbe med SINTEF for å skape nye havløsninger, sikre innovativ teknologiutvikling og øke kunnskap og datatilgjengelighet for havet, sier Nina Jensen, daglig leder for REV Ocean. – Ved å kombinere SINTEFs ekspertise med våre arbeidsverktøy håper jeg at vi raskt kan finne frem til løsninger på noen av de mest kritiske problemene for havet som klimaendringer og plastforurensning. Samarbeidet er også en spennende mulighet for REV Ocean å direkte bidra til europeiske forskningsinitiativer.
REV Ocean er et initiativ opprettet og finansiert av Kjell Inge Røkke. REV Ocean jobber med tre prosjekter som skal bidra til å løse miljøproblemene i havet; verdens største og mest avanserte forskningsskip, «Verdenshavets hovedkontor» og den globale havdataplattformen.

SINTEF vil også styrke sitt samarbeid med REV Ocean når Alexandra Bech Gjørv går inn i styret til REV Ocean. I dag består REV Ocean styret av Kjell Inge Røkke, Øyvind Eriksen og Olav Revhaug, men fra august opprettes det et nytt styre bestående av 7 medlemmer, hvorav 5 eksterne.

Utforsk fagområdene