Stein Espen Bøe kommer fra jobben som plass-sjef/prosjektleder ved AF Offshore Decom, Miljøbase Vats i Rogaland. Tidligere har han hatt en rekke ledende stillinger ved Naturkraft AS på Kårstø, som driftssjef, teknisk sjef og en periode som konstituert administrerende direktør.
Stein Espen Bøe kommer fra jobben som plass-sjef/prosjektleder ved AF Offshore Decom, Miljøbase Vats i Rogaland. Tidligere har han hatt en rekke ledende stillinger ved Naturkraft AS på Kårstø, som driftssjef, teknisk sjef og en periode som konstituert administrerende direktør.
Bøes faglige bakgrunn er mastergrad i fysikalsk kjemi fra Universitetet i Bergen (1999), og fullført bedriftsøkonomstudie ved BI Nordland i 2005.
I perioden 2003-2006 jobbet Stein Espen som FoU-ingeniør ved Rana Gruber Mineral AS.
Haugesunderen starter i jobben 1. oktober, og flytter med hele familien tilbake til Mo i Rana. Stein Espen er gift med en ranværing og beslutningen om å flytte fra Haugesund med kone og tre barn til Mo i Rana er en noe hele familien har støttet opp om.
-Å komme nærmere familien på Mo og hytta i Sjona har bidratt til å gjøre valget enklere. Men det var ikke gitt å finne en slik spennende jobb på Mo. Jeg ser fram til å ta fatt som leder i SINTEF, og dermed lede den videre utviklingen av industri-nær forskning for regionens bedrifter, sier Stein Espen Bøe.
-Vi er meget tilfreds med å rekruttere dyktige folk med solid industrierfaring. Med Stein Espen har vi funnet en person som i tillegg til utvikling og ledelse av selskapet vil bidra med solid faglig arbeid i våre prosjekter, sier Jack Ødegård, styreleder i SINTEF Helgeland og til daglig forskningsdirektør ved SINTEF Industri.
Engasjerer to traineer
20. august startet Kristin Søiland og Emil Dæhlin som traineer ved SINTEF Helgeland. Kristin kommer opprinnelig fra Stavanger og Emil fra Ottestad ved Hamar. Begge søkte gjennom trainee-programmet Kandidat Helgeland.
Kristin har fullført sivilingeniørstudiet (MSc) i Industriell kjemi, med fordypning i Analytisk kjemi ved NTNU i Trondheim, og Emil sivilingeniørstudiet (MSc) i Energi og miljø, med fordypning innenfor industriell økologi ved NTNU i Trondheim.
Kandidat Helgeland-programmet har vist seg å være svært attraktivt for nyutdannede, og mange gode søkere meldte sin interesse for jobb i SINTEF Helgeland. -Vi er svært heldige som kan tilby Kristin og Emil ett års trainee-jobb hos oss. Dette er svært dyktige kandidater som vi håper vil trives med å jobbe på Mo, med problemstillinger som har nasjonalt og internasjonalt nedslagsfelt. Vår målsetning er å kunne tilby begge fast jobb etter trainee-perioden, sier styreleder Jack Ødegård.
-Sammen med bedrifter jakter vi hele tiden på nye løsninger og prosesser for å forbedre industriens bærekraft og konkurransekraft. Den faglige bakgrunnen til Kristin og Emil passer meget godt inn i vår portefølje av prosjekter og i flere av SINTEFs primære satsingsområder; sirkulær økonomi og fremtidens digitaliserte produksjon, for å nevne et par, sier Ødegård.
Med denne tilveksten har SINTEF Helgeland nå snart fem ansatte på full tid. Ambisjonen om videre vekst tilsier flere nyansettelser neste år. Nøkkelen til dette er at vi greier selge inn nok forsknings- og utviklingsprosjekter og at vi finner flinke folk med relevant kompetanse som ønsker bo og jobbe i Mo.