Til hovedinnhold
Norsk English

Danner europeisk økosystem for anvendt kunstig intelligens

Bilde fra overrekkelsen: fra venstre Antoine Couret , Cedric Villani - , Peter Altmaier og Andreas Liebl.
Bilde fra overrekkelsen. Fra venstre: Antoine Couret, Cedric Villani, Peter Altmaier og Andreas Liebl.
Miljøer fra Tyskland, Frankrike og Norden har skrevet under en samarbeidsavtale for å etablere et europeisk økosystem innen anvendt kunstig intelligens (AI). SINTEF er med på initiativet.

For å markere starten på et godt samarbeid og byggingen av et europeisk AI-økosystem, har avtalen blitt overlevert av Cedric Villani, fransk matematiker og politiker som leder Frankrikes AI-strategi, til Peter Altmaier, Tysklands forbundsminister for økonomi og energi, ved Digital Summit i Nürnberg, Tysklands toppmøte om digitalisering.

Felles plattform for anvendt kunstig intelligens

Målet til den nyopprettede alliansen, European Applied AI, er å få på plass en felles tilnærming til overføring av teknologi og anvendelse av AI. De ønsker også å skape en åpen plattform for deling av data, case-studier, eksperter, talenter, oppstartsbedrifter og selskaper.

- Med dette samarbeidet ønsker vi å styrke AIs rolle betydelig, og fremfor alt dens praktiske anvendelse i Europa, forklarer dr. Andreas Liebl, leder for appliedAI, et tysk initiativ innen anvendt AI.

- Det er ekstremt viktig for oss å handle sammen som Europa når man ser hvordan store land som USA og Kina satser på AI. Dette er den eneste måten vi kan fortsette å være relevante på, fortsetter dr. Andreas Liebl.

Et europeisk økosystem med stort fokus på den praktiske anvendelsen av AI

- Vi er glad for å være del av denne alliansen. Et europeisk samarbeid gir styrke til feltet og vil kunne akselerere den praktiske anvendelsen av AI i Europa og Norge. Dette er helt kritisk for å holde tritt med den globale utviklingen, sier Anne Marthine Rustad, leder av SINTEFs satsing på kunstig intelligens.

Stiftende medlemmer

 

Utforsk fagområdene