Til hovedinnhold
Norsk English

Næringslivsprisen 2017 til Fraunhofer og SINTEF

Fraunhofer Institute for Production Technology og SINTEF Raufoss Manufacturing fikk tildelt den norsk-tyske næringslivsprisen 2017. Foto: Norsk-Tysk Handelskammer
Odd Myklebust fra SINTEF Raufoss Manufacturing, Axel Demmer fra Fraunhofer, og Thomas Götz, Tysklands ambassadør til Norge. Foto: Norsk-Tysk Handelskammer
Fraunhofer Institute for Production Technology og SINTEF Raufoss Manufacturing har fått den norsk-tyske næringslivsprisen 2017.

Næringslivsprisen deles ut av Norsk-Tysk Handelskammer og er en utmerkelse for norske eller tyske firmaer som har gjort seg bemerket.

– De to forskningsinstituttene har i årtier satt i gang og gjennomført viktige bilaterale og europeiske innovasjonsprosjekt innen produksjon, materialer, IKT, industrimanagement og industri 4.0. Partnerskapet utmerker seg ikke bare på grunn av den lange tradisjonen, det vil også i fremtiden være med på å drive den grenseoverskridende kunnskaps- og erfaringsutvekslingen framover, sa juryen.

Juryen la vekt på at i en tid hvor Norges industri er midt i en prosess med omstilling, digitalisering og automatisering, er samarbeidet mellom de to forskingsinstitusjonene med på å sikre videre næringsutvikling og økonomisk velstand. Det tette og lange samarbeidet er også et utmerket eksempel på bilateralt samarbeid og er en stor inspirasjon for mange andre aktører i norsk-tysk næringsliv.

Prisen ble delt ut på Norsk-Tysk Handelskammers tradisjonelle sommerfest av Tysklands ambassadør til Norge, Dr. Thomas Götz. Avdelingsdirektør Axel Demmer fra Fraunhofer og prosjektdirektør Odd Myklebust fra SINTEF Raufoss Manufacturing mottok prisen på vegne av de to institusjonene.

Prosjektdirektør Odd Myklebust mottok prisen på vegne av SINTEF Raufoss Manufacturing. Foto: Norsk-Tysk Handelskammer
Prosjektdirektør Odd Myklebust mottok prisen på vegne av SINTEF Raufoss Manufacturing. Foto: Norsk-Tysk Handelskammer