Til hovedinnhold
Norsk English

Stoltenberg søker klimaråd hos SINTEF og NTNU

Stoltenberg søker klimaråd hos SINTEF og NTNU
FNs klimaambasadør Jens Stoltenberg i møte med eksperter og ledere fra NTNU og SINTEF. Fra venstre: Gunnar Bovim, Torstein Haarberg, Jens Stoltenberg, Gabriella Tranell, Edgar Hertwich, Nils A. Røkke. Foto: Petter Haugan
Jens Stoltenberg har tatt fatt på vervet som FNs spesialutsending for klima. Tirsdag 5. februar besøkte han SINTEF og NTNU for å skaffe ekspertstøtte.

FNs generalsekretær Ban Ki-Moon utnevnte nylig vår tidligere statsminister til en av to spesialutsending for klima. Den andre er Ghanas tidligere president John Kufuor. Dette er et verv Stoltenberg har ved siden av jobben som stortingsrepresentant og parlamentarisk leder.
 
Den viktigste oppgaven for klimaambassadørene er å bidra til at det blir signert en ny internasjonal klimaavtale på klimatoppmøtet i Paris i 2015. I tiden fram mot dette toppmøtet skal Stoltenberg arbeide aktivt i forhold til politiske ledere i mange land.
 
Tirsdag møtte Stoltenberg et knippe eksperter og ledere fra SINTEF og NTNU. Målet med møtet var å knytte kontakter som kan bistå med ekspertise knyttet til klimateknologi.
 
I møtet fikk han korte presentasjoner om solenergi, CO2-håndtering og livsløpsanalyse for klimateknologi. Men det viktigste med møtet var å drøfte hvordan SINTEF og NTNU kan bidra i Stoltenbergs arbeid.
 
-Som klimautsendinger skal vi ikke publisere rapporter eller formidle vitenskapelig kunnskap slik FNs klimapanel gjør. Men i dialogen med verdens ledere er det viktig å ha nok faglig tyngde for å være troverdig. I denne sammenhengen trenger jeg samarbeid med ledende kunnskapsmiljøer, sa Stoltenberg i møtet.
 
SINTEFs klimadirektør Nils Røkke ledet møtet. Han betegner møtet som svært nyttig og interessant. -Vi har viktig kunnskap. Det er er svært inspirerende å kunne bidra i dette viktige arbeidet, sier Røkke.