Til hovedinnhold

SINTEF inngår samarbeid med Peruansk fiskeselskap

En delegasjon fra det peruanske industriselskapet TASA, har denne uken besøkt SINTEF for å bli bedre kjent med konsernets brede marine kompetanse. Besøket ble fredag avsluttet med en signering av Memorandum of Understanding for videre samarbeid mellom selskapene.

Adm.Dir. Carlos Pinillos fra TASA og Adm. dir. Karl A. Almås fra SINTEF Fiskeri og havbruk signerer MoU

Peru er verdens største produsent av fiskemel og fiskeolje, og TASA står for ca. 25 prosent av den peruanske produksjonen. TASA er en av de største leverandørene med 14 fabrikker langs den peruanske kysten, og en flåte bestående av 50 fiskebåter. Selskapet er stadig ute etter å videreutvikle sin produksjon og utforske nye forretningsmuligheter og viste derfor stor interesse for flere av SINTEFs kompetanseområder under besøket både når det gjelder å videreutvikle pelagiske fiskeressurser til humant konsum og økt inovasjon og verdiskaping basert på marine ressurser.

TASA har et sterkt forsknings- og miljøfokus og arbeider stadig for å optimalisere både produksjonsprosesser og fartøy. Gjennom avtalen ønsker begge parter å styrke og utvikle samarbeidet. Avtalen ble signert av Karl A. Almås i SINTEF Fiskeri og havbruk og Carlos Pinillos fra TASA.

Publisert torsdag 7. juni 2012

Kontakt

Ansattinfo mangler