Til hovedinnhold
Norsk English

Praktikanter ved Brusselkontoret


Trainees ved SINTEF sitt Brusselkontor
Gina Mølnvik og Guro Norman er tidligere praktikanter ved SINTEFs Brusselkontor

SINTEF Brusselkontor har praktikanter både høst- og vårsemesteret. Dette er en viktig ressurs for kontoret! Praktikanter får muligheten til å bryne seg på arbeidsoppgaver som omhandler overvåkning av EU policy, mapping av EU-finansierte forskningsinitiativer og overvåkning av utlysninger fra Horisont Europa.


Gina Mølnvik (høst 2023/vår 2024)

“Å være trainee hos SINTEF i Brussel var en flott måte å kickstarte livet etter studiene. Brussel er en by med mye aktivitet, spesielt rundt den grønne avtalen og Fit for 55.

Jeg ble introdusert for Horizon Europe-programmet og jobbet med å identifisere relevante utlysninger til Sintef-forskere i Norge, og å bistå med å koble dem sammen med europeiske partnere.

Jeg fulgte nøye med på utviklingen av relevant EU-lovgivning og forskningspolitikk og formidlet informasjonen gjennom nyhetsbrev og artikler. Jeg fikk møte mange interessante mennesker og delta på arrangementer med inspirerende resultater.

Brussel er en kul by ikke bare på grunn av arbeidet, men også på grunn av alle de imøtekommende menneskene og kulturen som er klar til å oppdages.”

Guro Norman (Høst 2023)

“Praksisen min på SINTEFs kontor i Brussel har vært en unik mulighet. Den har gitt meg verdifull kunnskap og erfaringer som har formet min faglige utvikling.

Å være i hjertet av Europa har gitt meg muligheten til å jobbe i et dynamisk og internasjonalt miljø, noe som har lært meg viktigheten av effektiv kommunikasjon og samarbeid på tvers av ulike team. I tillegg har jeg hatt muligheten til å jobbe tett med Horizon Europe og andre EU-initiativer.

Dette har utvidet forståelsen min for de komplekse sammenhengene mellom forskning og politikk innenfor EU-landskapet, men også hvordan det påvirker norsk forskning og innovasjon. Som student med bakgrunn innen samfunnsvitenskap har det vært spesielt spennende å være vitne til EUs politiske prosesser på nært hold.

Videre har praksisen utvidet perspektivet mitt på hvordan ulike interessenter samarbeider for å sikre en bærekraftig fremtid.”

 

Tilbake til SINTEFs Brussel-kontor