
GoNorth-forskere presenterer resultater hos Forskningsrådet
Forskere som var involvert i det første GoNorth-toktet i fjor høst presenterte foreløpige resultater 23. mars i et møte hos Forskningsrådet i Oslo.
Forskere som var involvert i det første GoNorth-toktet i fjor høst presenterte foreløpige resultater 23. mars i et møte hos Forskningsrådet i Oslo.
Emmy-nominerte Ian Cheney sin nye dokumentar, The Arc of Oblivion, undersøker sporene menneskeheten legger igjen på kloden vår. I filmen blir Cheney med SINTEF-forsker Ida Beathe Øverjordet på forskningstokt til Arktis på leting etter legemidler i...
Stadig flere havbruksoperasjoner kan kalles eksponerte, altså særlig utsatt for vind, bølger eller strøm. Dette gir mange driftsutfordringer som må løses.
SINTEF har lenge fulgt FN-forhandlingene om en ny global havmiljøavtale. Avtalen er en del av havrettskonvensjonen om bevaring og bærekraftig bruk av naturmangfold i områder utenfor nasjonal jurisdiksjon.
ScaleAQ viste fram og testet sitt nye subsea merdsystem under en demonstrasjonsdag for sine kunder i Havbassenget hos SINTEF Ocean.
I forrige uke satte Folla Alger ut den første taren i sitt nye kombinerte oppdrettsanlegg for laks og tare i Steigen i Nordland.
Forbruk av varer og tjenester – og ikke bare utslipp fra produksjon – må tas med i regnskapet. Men, hvordan får vi med utslipp fra de varene som er produsert i utlandet?
Nye tall bekrefter at visse verdikjedeaktiviteter, slik som lufttransport og fôrproduksjon, har stor innvirkning på karbonutslipp, men de peker også på måter å redusere disse på.
Det er nesten ingen grenser for hvor mye data vi kan samle inn og ta vare på i 2023. Men hva kan vi bruke informasjonen til, og hvordan får vi tilgang på det dataene kan fortelle oss?