Til hovedinnhold
Norsk English

SINTEF HORIZON

Status februar: Veggelementer heises på plass

Det har skjedd mye på byggeplass siden siste oppdatering i desember.

Kontaktperson

Den helt klart tydeligste forskjellen er at veggelementene i 7. og 8. etasje er heist på plass. I løpet av uke 7 vil alle elementene i 7. og 8. etasje være ferdig montert. Veggelementene kommer som ferdige elementer inkludert vinduer. Entreprenør ferdigstiller elementene på innsiden med isolasjon og gips, og beslag på utsiden. I løpet av de nærmeste ukene vil vi ha «tett bygg» i 7. og 8 etasje. Da kan oppvarming av disse etasjene begynne og montasje og videre arbeid kan komme i gang for fullt.   

Taket over etasje 8. etasje er snart tett. Arbeidet har blitt noe forsinket på grunn av været. Det er viktig at det er tørt under isolasjonen, og entreprenør har brukt mye tid på å fjerne snø og is slik at underlaget er tørket før isolasjon legges. Forsinkelsen har ingen påvirkning for fremdriften totalt i prosjektet, og prosjektet gjennomføres i henhold til plan. 

Februar---vinduer-i-spissen_1600.jpg

I buebygget er det også store endringer. Her er det montert nye vinduer i spissen, og mot nord. 

 

I kjellerarealene har det også blitt «tett bygg», her varmes bygget opp ved bruk av fjernvarme via NTNUs nærvarmeanlegg. Flere av de tekniske fagene har begynt montasjearbeidet av teknisk utstyr.  

I løpet av mai/juni vil hele bygget være tett, og innendørsarbeider som maling og montasje av skillevegger kan begynne for fullt. 

Februar---innendørsarbeider_1600.jpg

I løpet av de neste ukene starter arbeidet med å montere resterende fasade fra 1. til 6. etasje. Dette er en glass- og aluminiumsfasade, og montasjearbeidet av denne er mer tidkrevende enn ferdigelementene som er brukt i 7. og 8. etasje.