Til hovedinnhold

Bruk av salterstattere i kjøtt og fisk

Bruk av salterstattere i kjøtt og fisk

Kategori
Konferansebidrag og faglig presentasjon
Sammendrag
Salterstattere er et av flere virkemidler som er viktig ved reduksjon av salt i produkter av kjøtt og fisk. Kalium klorid (KCl) er et salt som ofte benyttes som delvis erstatning av NaCl ved saltreduksjon. I presentasjonen vises noen eksempler hvor KCl er blitt benyttet som salterstatter. En kort oppsummering fra Vitenskapskomiteens for Mattrygghet sin rapport om bruk av KCl som salterstatter og SACN sin rapport blir også gitt.
Oppdragsgiver
  • Norges forskningsråd / 239489
Språk
Norsk
Forfatter(e)
Institusjon(er)
  • SINTEF Ocean / Sjømatteknologi
Presentert på
Bruk av salterstattere i kjøtt og fisk
Sted
Nofima, Ås
Dato
09.01.2017 - 09.01.2017
Arrangør
SaltNett - nettverk for saltreduksjon
År
2017