Til hovedinnhold
Norsk English

Evaluering av egenmeldingsforsøket i kristiansand - ansattes erfaringer og vurderinger

Sammendrag

Rapporten inngår som en del av en evaluering av forsøk med utvidet rett til egenmelding i Kristiansand kommune. Tema er ansattes erfaringer med og vurderinger av ordningen, basert på spørreskjema ved forsøksstart og ved forsøkets avslutning.

Et flertall av de spurte ønsker at dette skal bli en fast ordning. To tredjedeler mener at ordningen gjør det lettere å ta vare på helsa, mens en tredjedel mener ordningen er for lett å misbruke. En betydelig andel – vel 80 % - vil imidlertid foretrekke sykmelding fra lege ved fravær over en uke, og dette er uendret i forsøksperioden.

Det ser ut til at egenmeldingsforsøket har bidradd til økt vektlegging av helsespørsmål hos lederne ved de ulike arbeidsplasser i forsøkskommunen, og en bedre oppfølging av sykmeldte. Andelen som mener at lederne gjør en god jobb for å ta vare på helsa økte i forsøksperioden. Vi ser også at ansatte med sykmeldingserfaringer fra Kristiansand er mer fornøyd med den oppfølgingen de fikk i sykmeldingsperioden enn ansatte i kontrollkommunen.
Les publikasjonen

Kategori

Rapport

Oppdragsgiver

  • SINTEF AS / 78H03930

Språk

Norsk

Forfatter(e)

  • Bård Paulsen

Institusjon(er)

  • SINTEF Digital

År

2005

Forlag

Sintef

ISBN

8214037743

Vis denne publikasjonen hos Cristin