Til hovedinnhold
Norsk English

Lusetellingsmetoder i lakseoppdrett - En beskrivelse av dagens status

Sammendrag

Denne rapporten inngår i prosjektet "Utvikling av standardisert tellemetodikk og beregning av luseforekomst". Beskrivelser av dagens lusetellingsmetoder i lakseoppdrett er basert på intervju med ansatte som jobber på oppdrettsanlegg og etablerte prosedyrer. Dette materialet diskuteres mot relevant litteratur.

Dokumentasjonen av dagens metoder for lusetelling er gjort med mål om å identifisere variasjon, styrker og utfordringer knyttet til ulike faser av lusetellingsprosessen, både med hensyn til tekniske aspekter og menneskelige faktorer. Rapporten viser blant annet at det er variasjon både mellom og internt i selskap når det gjelder valg av utstyr og fremgangsmåte. Flere ansatte oppgir at det kan være utfordrende å skille mellom ulike arter og stadier under lusetellingen.

Prosjekt 901411 er finansiert av Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond i perioden høst 2017 til sommer 2018. Det ledes av Norsk Institutt for Naturforskning (NINA), og utføres i samarbeid med SINTEF Ocean og Veterinærinstituttet (VI).
Les publikasjonen

Kategori

Rapport

Oppdragsgiver

  • Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering / 901411

Språk

Norsk

Forfatter(e)

Institusjon(er)

  • SINTEF Ocean / Havbruk

År

2018

Forlag

SINTEF Ocean

ISBN

978-82-14-06894-8

Vis denne publikasjonen hos Cristin