Til hovedinnhold
Norsk English

Lean startup: hvordan hurtig få verdi av digitalisering

Sammendrag

Innen utvikling av IT-løsninger er ofte det aller mest kompliserte å forstå brukerne. Mennesket er en komplisert organisme og det er vanskelig å forutse hvordan brukere vil reagere på programvare. Derfor er det viktig å ha mekanismer for å teste konsepter, ideer og løsninger på reelle brukere så tidlig som mulig. Lean startup er en metode for produkt- og forretningsutvikling som tilfører verdi gjennom å tidlig avklare hvilke ideer som er gode.
Et sentralt element i Lean startup er tilbakemeldingssyklusen bygge-måle-lære. For å kunne måle resultater uten å bruke for mye ressurser på utvikling bygger man det som omtales som MVP (Minimum Viable Product). MVP brukes så som grunnlag for testing på reelle brukere og tilbakemeldingene brukes til å videreutvikle produktet. Vi ser på utvikling som eksperimentering, og på den måten blir det mulig å raskt å få tilbakemelding på om utviklingen av prosjektet skal endres, fortsettes eller stoppes.
Kurset vil gjennomgå Lean startup og gi deltakerne hjelp til å forstå hvordan metodikken kan brukes til å skape verdi for sine brukere hurtigere enn før.

Kategori

Faglig foredrag

Oppdragsgiver

  • Norges forskningsråd / 267704

Språk

Norsk

Forfatter(e)

Institusjon(er)

  • SINTEF Digital / Software Engineering, Safety and Security
  • Ukjent

Presentert på

Norsk konferanse for IKT i offentlig sektor (NOKIOS)

Sted

Trondheim

Dato

30.10.2017 - 02.11.2017

Arrangør

Norsk konferanse for IKT i offentlig sektor

År

2017

Vis denne publikasjonen hos Cristin