Til hovedinnhold
Norsk English

Uttesting av 2- og 4-panels seleksjonsinnretning med innmontert fleksirist

Sammendrag

Målet med toktet var å teste ytelsen til en 4-panels fleksiristseksjon. Videre var det ønsket å sammenligne seleksjonsegenskapene samt funksjonaliteten av en 4-panels fleksiristseksjon mot dagens tillatte 2-panels fleksiristseksjonen.

Seleksjonsresultatene viste at med begge seksjonene gikk mye undermålsfisk igjennom ristseksjonen uten at den ble sortert ut. Til tross for dette viste 4-panel fleksiristseksjonen klart bedre generelle seleksjonsverdier (L50combined og SRcombined) enn 2- panelsfleksiristseksjonen. Fisken hadde også bedre evne til å komme i kontakt med sorteringsristene i 4-panelsseksjonen enn i 2-panelsseksjonen. Det viste seg at for torsk var den første rista viktigere i seleksjonsprosessen enn den andre rista i begge seksjonene.
Dette var motsatt for hyse. 4-panels fleksiristseksjonen hadde mindre problemer med blokkering av fisk under toktet, og ga inntrykk av å ha bedre vanngjennomstrømning. Men dette bør testes videre før noe endelig er konkludert. I tillegg viste 4-panels ristseksjonen ingen ekstra håndteringsutfordring i forhold til 2-panels fleksiristseksjon.
Selv om M/T Ramoen er et veldig godt tilrettelagt fartøy til å kjøre slike forsøk, var det utfordrende å jobbe med store fangster, tre sekker og to arter samtidig, slik det ble gjort på deler av forsøkene.
Les publikasjonen

Kategori

Rapport

Språk

Norsk

Forfatter(e)

  • Manu Berrondo Sistiaga
  • Dagfinn Lilleng
  • Bent Herrmann
  • Lise Langård
  • Eduardo Grimaldo

Institusjon(er)

  • SINTEF Ocean / Fiskeri og ny biomarin industri
  • Ukjent

År

2014

Forlag

SINTEF Fiskeri og havbruk

ISBN

978-82-14-05776-8

Vis denne publikasjonen hos Cristin