Til hovedinnhold
Norsk English

Sluttrapport for FHF prosjekt #900813 Interaksjon mellom not og utspilingssystem: Modellforsøk for å få frem grunnleggende kunnskap om oppførsel til not og utspilingssystem under ulike værforhold.

Sammendrag

Bakgrunnen for prosjektet er rømming av fisk på grunn av hull i not forårsaket av gnag fra bunnringkjetting på not. Dette har vært en av de største årsakene til rømming av fisk de sist årene. Hovedmålet med prosjektet har vært
å få frem grunnleggende kunnskap for rømmingssikker bruk av not og utspilingssystem under ulike værforhold. Dette først og fremst ved gjennomføring av modellforsøk av en komplett merd med not, flytekrage og forankringssystem i havmiljøbassenget til MARINTEK.

Det er svært mange faktorer og parametere som påvirker hvordan et merdsystem oppfører seg i bølger og strøm, og kontakt mellom bunnringkjetting/tau og not. Som for eksempel rigging av system, eventuelt overlin for not, vekt i bunnring, vekt av bunnlodd, innfesting mellom bunnring og not, og strømforhold. Prosjektet i samarbeid med Rømmingsutvalget til FHL utarbeidet konkrete anbefalinger basert pa resultat i dette prosjektet.
Les publikasjonen

Kategori

Rapport

Språk

Norsk

Forfatter(e)

Institusjon(er)

  • SINTEF Ocean / Havbruk

År

2014

Forlag

SINTEF Fiskeri og havbruk

ISBN

978-82-14-05722-5

Vis denne publikasjonen hos Cristin