
FunSea – Functional processing of cultivated seaweeds for novel food products
Prosjektets hovedmål er å utvikle nye matingredienser og produkter basert på innovativ og bærekraftig prosessering av dyrket tare.
Prosjektets hovedmål er å utvikle nye matingredienser og produkter basert på innovativ og bærekraftig prosessering av dyrket tare.
Prosjektet IRIS vil føre til en forbedret prosess for oppløsning og raffinering av Ir, Ru og andre platinagruppemetaller fra eksisterende og potensielt voksende avfall strømmer, dvs. PEM-elektrolysører.
Prosjektet skal undersøke hvilke konsekvenser innføringen av et nytt felles digitalt skoleadministrativt system for videregående skoler har og har hatt for organisering av opplæringen, utnyttelse av lærerressursene og medbestemmelse og partssamarbeid...
Prosjektet skal utvikle en ikke-dødelig, PCR-basert metode til identifikasjon av nesleceller i vann- og svaberprøver fra gjelleslim.
Sammen med Mibau Stema Norge og NCC Industry forsker vi på steinmaterialets innvirkning på kvaliteten og levetiden til asfaltdekker.
Anleggsbransjen går sammen for å teste og ta i bruk alternative materialer i vegbygging.
Prosjektets mål er å generere og sammenstille et høykvalitets datasett for drift av ventilasjonsaggregater med emulerte feil for å utvikle løsninger for feildeteksjon og -diagnose.
Formålet med prosjektet er å utvikle ny kunnskap samt en integrert modell for å forutsi og vurdere produksjonsmiljøet for nye produksjonskonsepter og lokaliteter for eksponert havbruk og havbruk til havs.
Målet med dette prosjektet er å utvikle et unikt optisk system for å overvåke plantevernmidler i vann. Kombinert med passiv prøvetaking og Citizen Science sikter vi på å forstå virkningen av ekstreme hydroklimatiske hendelser på forekomsten og...
PROGRESS-prosjektet skal se på sammensetning og næringsinnhold av organisk materiale i prosessvann fra slakteri og videreforedlingsanlegg av laks og ørret i Norge.
Prosjektet DigiBygg har som mål å oppnå rask og kostnadseffektiv produksjon av detaljerte digitale bygningsmodeller, som vil fremme bredere bruk av digitale prosesser i byggesektoren.
OptiFish har som mål å utvikle, teste og validere teknologier som vil forbedre rapportering av fangstvolumer og fiskehelse i europeiske fiskerier, slik at fiskere kan drive mer bærekraftig fiske og møte eksisterende og fremtidige kontrollkrav.
Nedbør og temperatur vil endre seg i fremtidig klima, noe som vil gi oss nye utfordringer og muligheter for norsk vannkraft. Vi forventer en økning i hyppigheten, varigheten og alvorligheten av ekstreme hendelser som flom, tørke og høye...
Vi utvikler smarte, ikke-destruktive metoder for tilstandsrevurdering av gjenvunnet tømmer.
Dyp integrasjon mellom maskinlæringsmetoder og optimalisering av fornybar energi
Oppdrett av marine arter som torsk kan være utfordrende på grunn av en vanskelig start på livet. Fiskelarvene som klekkes er små og lite utviklet og må behandles deretter. Det fører med seg utfordringer som lav og varierende overlevelse og varierende...
SINTEF gjennomfører et forskningsprosjekt på oppdrag fra LO, med mål om å innhente kunnskap om hvilke erfaringer verneombudene i norsk arbeidsliv har knyttet til dagens HMS-opplæring, og hvilke ønsker og råd de har til den fremtidige opplæringen.
Utvikling av effektive, robuste og miljøvennlige kjølesystemer for små fiskefartøy som bidrar til å redusere matsvinn, utslipp og forbedre kvaliteten på fangsten.
TAILWIND omfavner bærekraft-ved-design-prinsipper for å forme den neste generasjon av flytende havvindparker.
I Airspector bygger vi verktøy for baneplanlegging og simulering av inspeksjonsoppdrag ved hjelp av autonome droner. Målet vårt er å gjøre det enkelt å planlegge effektive og sikre dronebaner for å inspisere en vilkårlig 3D-modell, for å inspisere et...
Prosjektet skal smi et sirkulært system, som sammenfletter tradisjonell resirkuleringspraksis med fremtidige produksjons- og resirkuleringsprosesser for fotovoltaiske (PV) avfallsmoduler.