Til hovedinnhold

Smarte tekstiler med ColdWear

Smarte tekstiler med ColdWear

ColdWear: Tekstiler og klær for økt sikkerhet, ytelse og komfort i nordområdene.

ColdWear
Foto: Statoil

Det kalde og harde klimaet i nordområdene representerer en trussel for å arbeide ytelse og sikkerhet. Fremgang innen materialer for smarte klær og instrumentering tilbyr et stort potensiale for klær som kan forbedre arbeidsforhold, og vi kan tilby den norske tekstilindustrien en unik posisjon til å utvikle lønnsomme produkter for applikasjoner i kalde og våte omgivelser.

ColdWear skal dekke de grunnleggende mekanismene for hvordan samspillet mellom miljømessig eksponering, klær, arbeidsbelastning og fysiologiske regelverk påvirker arbeidsforholdene. ColdWear vil få kunnskap om hvordan vi kan integrere sensorer i klær, noe som forbedrer brukerens sikkerhet uten å redusere komforten og arbeidsprestasjonene. ColdWear skal utvikle grunnleggende forståelse av hvordan komfort og ytelse kan forbedres i denne situasjonen. Kjernen av ColdWear er å utvikle sensorer og materialer som gir en betydelig økning i ytelse. For å nå dette målet må en tverrfaglig tilnærming tas blant samarbeidet mellom arbeidsfysiologi, materialvitenskap og sensorteknologi.

Hovedmålet med ColdWear er å skape kunnskap og vitenskapelig bakgrunn for å utvikle nye klesløsninger som gir en betydelig økning i ytelse og sikkerhet for operasjoner i nordområdene.

Publisert mandag 5. desember 2011
Senior forretningsutvikler
930 03 252

Prosjektvarighet

10.09.2010 - 01.06.2013

 

Fakta om prosjektet

 ColdWear prosjektweb