Til hovedinnhold
Norsk English

Brukergruppen for gassisolerte koblingsanlegg

SF6-resertifiseringskurs


Det er ikke tillatt å arbeide med SF6-gass uten gyldig sertifikat. Meld deg derfor på resertifisering i god tid FØR sertifikatet ditt utløper.

 

Kommende kurs 2024

Dato: 21. november 2024 - Frist for påmelding er 19. oktober

Sted: Statkraft
Lilleakerveien 4E, Lysaker, 0283 Oslo. 
Vi har plass til 30 deltakere pr kurs.
Hotellrom bestilles av deltakerne selv.
Kursmateriell sendes på epost ca en uke før.
 
 

Påmelding

 

Kontaktperson: Ann-Jorun.Faremo (SINTEF Energi AS).Brukergruppen har siden 2011 arrangert SF6-sertifiseringskurs som gir nødvendig miljøsertifisering for å kunne utføre arbeid på SF6-isolert utstyr. Etter en lovendring i 2018 er det nå kun 5 års gyldighet på sertifikatene; de er ikke lenger "livsvarige". Det innebærer at man senest 5 år etter at man ble sertifisert må gjennomgå en resertifisering for fortsatt å kunne arbeide på SF6-isolert utstyr.

Resertifiseringen er kun for de som tidligere har tatt og bestått det ordinære SF6-sertifiseringskurset. Det består av en teoretisk eksamen i lokaler med vakt. Det kreves ingen praktisk eksamen ved resertifiseringen. 

Brukergruppen arrangerer resertifiseringsprøver etter behov (med frivilling oppfriskningskurs). Ta kontakt med Ann-Jorun Faremo () om du ønsker resertifisering, så vil hun registrere deg og ta kontakt når vi har bestemt tid og sted.

Brukergruppen tilbyr derfor følgende én-dagsopplegg:

  • Oppstart klokken 0830 med 3x45 minutters forelesning av Magne Runde (SINTEF Energi AS). Dette er tenkt som en repetisjon før resertifiseringseksamen.
  • Lunsj klokken 1130
  • Fra klokken 1230 og utover: Resertifiseringseksamen. Dette er en skriftlig eksamen der man får 40 påstander og skal for hver påstand krysse av om den er riktig eller feil. Eksamen gjennomføres digitalt og  fortløpende. De som venter på å slippe til får anledning til å lese på kursmateriellet. 
  • Slutt senest klokken 1400.

NB! Vi stiller med egne nettbrett, slik at ingen trenger å ta med sin egen.

Forelesning av Magne Runde er et tilbud og selvfølgelig ikke obligatorisk.

Pris for kurs og eksamen er 4000 NOK (ink. forelesning og lunsj).
Pris for kun eksamen er 2500 NOK (fastsatt av Miljødirektoratet).

Ny pris fra 1.1.2025
Kurs og eksamen: 6000 NOK (ink. forelesning og lunsj)
Kun eksamen: 3000 NOK (fastsatt av Miljødirektoratet).

Avmelding: Senest 1 uke før kursstart, senere avmelding medfører full kursavgift (om ingen annen kan overta plassen).

Eksamen: Ved bestått eksamen får dere nytt sertifikat med 5 års gyldighet. Logg inn på www.incert.se  for å skrive ut sertifikatet. Bruksanvisningen finner dere her.

Informasjon ved stryk på eksamen.