Til hovedinnhold
Norsk English

Geminisenter Kundetilpasset produksjon

Gemini-senteret Kundetilpasset produksjon er et strategisk samarbeid mellom fagmiljøer ved SINTEF og NTNU som skal gi mer og bedre samarbeid på viktige områder innenfor kundetilpasset produksjon, som engineer-to-order, masseprodusert skreddersøm, make-to-order, verftslogistikk, personalisering, konfigurasjon, m.m.

Kontaktperson

Kundetilpasset produksjon (KTP) er en forretningsstrategi der hvert produkt er designet, konfigurert, målsatt, eller på annen måte tilpasset kundens spesifikke ønsker og behov. Hvert produkt er derfor unikt, noe som krever stor grad av fleksibilitet og effektive løsninger for produksjon og logistikk for å sikre lønnsomhet. Det er både et stort potensial og en lang tradisjon for kundetilpasset produksjon i Norge, spesielt innenfor skipsbygging, olje- og gassindustrien, og produksjon av utstyr til maritim industri. Det er også et økende behov for skreddersøm innenfor helseindustrien, og produksjon av møbler, interiør og tekstiler.

Med Gemini-samarbeidet skal vi bygge vi et større og sterkere fagmiljø som omfatter hele spekteret av kundetilpasset produksjon — fra den mest komplekse one-of-a-kind produksjon til masseprodusert skreddersøm. Senteret skal skape mer forskningsaktivitet i tett samarbeid med industrien, og være et nasjonalt kompetansenettverk for industri og akademia.

Senteret vil arrangere årlige fagseminarer der vi samler industrirepresentanter og forskere — som et forum for å dele relevante resultater fra pågående prosjekter, og forme ideer og tematikk til nye prosjekter på kundetilpasset produksjon.