Til hovedinnhold
Norsk English

XR-lab

XR står for Extended Reality og er et paraplybegrep som omfatter ulike oppslukende teknologier som blander den fysiske og digitale verdenen, som Virtual Reality (VR) og Augmented Reality (AR). XR har mange applikasjoner innen ulike felt som underholdning, utdanning, helsetjenester og trening. Den har potensialet til å transformere måten vi samhandler med teknologi på, skape nye muligheter for oppslukende opplevelser og forbedre vår forståelse av verden rundt oss.

Kontaktperson

Foto: SINTEF

XR Lab opererer ved avdelingen for Sustainable Communication Technologies i SINTEF Digital (Oslo) og medlemmene er involvert i flere prosjekter knyttet til AR og VR, driver forskning og utfører oppgaver innen programvareutvikling og empirisk evaluering (brukeropplevelse og brukervennlighet) mht. bruken av AR og VR på ulike felt.

Mer spesifikt har vi i XR Lab jobbet eller jobber for tiden innen følgende teknologiske områder: Bord-projeksjonsmapping, AR/VR digitale tvillinger, Metaverse datavern, VR-bevegelse, VR-tekstinngang, VR servicescapes, Audio AR, AR-datavisualisering, AR-bygnings-informasjonsmodellering (BIM) og vi er involvert i prosjekter, som:

  • Gaia Vesterålen (finansiert av NFR)
  • RESIST (EU)
  • VisD (intern SEP/ NFR)
  • TrustworthyMetaverse (internal SEP/ NFR)
  • Senter for tjenesteinnovasjon (NFR)
  • InvizAR (intern SEP/ NFR) og mer.

Relevant lenke

XR-lab hjemmeside

Utforsk fagområdene

Kontaktinformasjon

Addresser

Besøksadresse: :
Forskningsveien 1, 0373 Oslo

Postadresse:
SINTEF, P.b. 124 Blindern, 0314 Oslo

Prosjekter