Til hovedinnhold
Norsk English

HIPPO LAB

HIPPO LAB tilbyr infrastruktur for høypresisjonslokalisering, som er nøkkelen til å utvikle et stort antall applikasjoner nødvendige for digitalisering og det grønne skiftet. Det er et levende laboratorium i verdensklasse, som driver verdiskaping i norsk industri og offentlig sektor.

Kontaktperson

HIPPO står for High-precision position information as a service eller høypresisjonslokalisering. Bevegelsene til for eksempel mennesker, roboter, droner og mobiltelefoner er nøkkelen til å realisere et stort antall applikasjoner for digitalisering og til å støtte den grønne omstillingen i industrien, offentlig sektor og samfunnet for øvrig.

Lokalisering handler om å forstå bevegelse, posisjon og holdning til ting og mennesker. Markedets behov for lokalisering er mange og en lab i verdensklasse innen høypresisjonslokalisering vil posisjonere norsk industri og offentlig sektor for den grønne omstillingen og digitaliseringen:

Roboter og droner er avhengige av lokaliseringssystemer for å kunne operere og realisere verdiskapende applikasjoner. I industrien er dette for eksempel viktig i applikasjoner brukt til landbruksmat, produksjon, inspeksjon og vedlikehold. I helsevesenet, idretten og arbeidsplassens ergonomi må vi forstå hvordan folk beveger seg for å forbedre treningen etter skader og unngå arbeidsrelaterte skader. I kommunikasjon og akustikk må vi forstå plassering av kommunikasjon og akustiske kilder. På HIPPO LAB forsker vi på alt dette.

Kontaktinformasjon

SINTEF Digital
Strindveien 4, 7034 Trondheim