Til hovedinnhold
Norsk English

SINTEF Manufacturing søker Forsker til faggruppe Materialer, Prosesser og Egenskaper

SINTEF Manufacturing søker Forsker til faggruppe Materialer, Prosesser og Egenskaper

SINTEF er en av Norges mest anerkjente merkevarer, og har i dag vokst til et av Europas største uavhengige forskningsinstitutt. Dette omdømmet og vår vekst er resultat av de innovasjoner og løsninger vi har utviklet for våre kunder og samfunnet. Mange av løsningene som instituttet SINTEF Manufacturing har bidratt til benytter norsk industri hver eneste dag. Vår visjon er teknologi for et bedre samfunn, og dette har vært fundamentet for all vår virksomhet i 70 år. FNs bærekraftsmål er en viktig og naturlig del av hverdagen i SINTEF og vi rapporterer om dette årlig i vår egen bærekraftsrapport.

SINTEF Manufacturing er et institutt i SINTEF, og vi bidrar til utviklingen av konkurransedyktig vareproduserende industri i Norge. Avdeling for Materialteknologi tilbyr industrinær materialkompetanse, og deltar i reindustrialiseringen av Norge. Avdelingen opplever stor etterspørsel innen produktnær materialteknologi, og har en sterk prosjektportefølje som dekker ulike bransjer, fra grunnleggende forskning til industrinære innovasjons og rådgivingsprosjekter.  Vi har ekspertise innen lettmaterialer, inkludert metall, kompositt og plast, og fokuserer på materialvalg og utvikling. Vi jobber med samspillet mellom material og prosess, og utvikler nye formemetoder og teknologier. Viktige fagfelt er fysikalsk metallurgi, forming, maskinering og sammenføyning samt materialkarakterisering og termomekanisk testing.

Faggruppen Materialer, Prosesser og Egenskaper er en av 3 grupper innen avdeling Materialteknologi. Gruppen består av 7 kompetente forskere som støtter industrisektoren med forskning og innovasjon innen:

 • Materialteknologi, fysikalsk metallurgi og/eller materialfysikk.
 • Avansert materialkarakterisering (termomekanisk og mikrostruktur).
 • Avansert materialtesting (plastisk deformasjon, maskinering og formbarhetstesting).

Sentral oppgaver vil være:

 • Gjennomføring av forsknings- og innovasjonsprosjekt i samarbeid med bedrifter og forskningspartnere.
 • Planlegging og gjennomføring av eksperimentelt arbeid i tett samarbeid med produksjon/verksted/forsøkshall, samt ute hos kunde.
 • Rapportering og vitenskapelig publisering.
 • Koble kunders tekniske utfordringer og innovasjonsplaner til forskningsfronten.
 • Bistå kunder ved eventuelle skadeanalyser.
 • Utvikle og søke om prosjekter med støtte fra det offentlige virkemiddelapparatet (f.eks. Forskningsrådet og EU).

Ønsket kompetanse og erfaring for stillingen:

 • Ph.D eller MSc. innen materialteknologi, metallurgi eller andre relevante fagfelt.
 • Gjerne erfaring fra praktisk arbeid i laboratoriet eller ute i relevante industribedrifter.
 • God kjennskap til bearbeidingsprosesser som maskinering, sveising, additiv tilvirkning og forming.
 • Fordel med kompetanse innen enkel programmering (Python).

Vi søker en faglig dyktig, engasjert og nysgjerrig medarbeider som er interessert i å utvikle kunnskap som bidrar til bærekraftige produkter og prosesser. Du bør være villig til å koble simuleringer med eksperimentelt arbeid for å finne de beste løsninger for våre kunder. Vi ser etter deg som er kundefokusert og løsningsorientert, og som tar ansvar og jobber strukturert. Gode kommunikasjonsevner, både skriftlig og muntlig, er en forutsetning for å lykkes i denne rollen.

SINTEF gir sine medarbeidere:

 • Spennende og tverrfaglige prosjekter i inn- og utland i et av Europas ledende forskningsinstitusjoner.
 • Dynamisk og motiverende arbeidsmiljø med et stort nettverk av forskere i SINTEF og hos våre samarbeidspartnere.
 • Mulighet for faglig og personlig utvikling.
 • Dynamisk og fleksibel arbeidsdag.
 • Fleksibel arbeidstid, gode pensjons- og forsikringsordninger, gode velferdsordninger og konkurransedyktig lønn.
 • Gode muligheter for å påvirke egne aktiviteter og prosjektportefølje.

 

Arbeidssted for stillingen er Raufoss. Du å regne med noe reiseaktivitet til kunder i Norge og internasjonalt. Arbeidsspråk er norsk (skandinavisk).

Har du spørsmål som gjelder stillingen, kontakt forskningsleder Jon Holmestad, tlf 997 06 870 eller forskningssjef Tanja Pettersen, tlf 982 30 444

Søk på stillingen

Enhet

SINTEF Manufacturing

Arbeidssted

Raufoss

Søknadsfrist

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen

 

SINTEF Manufacturing er et institutt som jobber for å utvikle bærekraftige og konkurransedyktige produksjonsløsninger i Norge. Vi leverer spisskompetanse innen digitalisert og automatisert produksjon, produktutvikling og design, produksjonssystemer, bærekraft, sirkulærøkonomi, lean, verdikjedestyring og materialteknologi, samt laboratorie- og verkstedtjenester. Selskapet har cirka 100 ansatte med hovedkontor på Raufoss og forskningsavdelinger i Trondheim, og har i tillegg ansatte i Ålesund, Kongsberg og Horten.

 
Se alle ledige stillinger

 

 

Om SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2100 medarbeidere fra 80 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner. 

Vår visjon: Teknologi for et bedre samfunn 

Les mer om SINTEF her.