Til hovedinnhold
Norsk English

Senterleder/prosjektleder for FME MarTrans

Senterleder/prosjektleder for FME MarTrans

Ønsker du en sentral rolle med å lede et verdensledende maritimt forskningssenter? 

Vi søker etter en senterleder/prosjektleder for MarTrans, et Forskningssenteret for Miljøvennlig Energi (FME) som nylig ble innvilget finansiering fra Norges Forskningsråd. FME MarTrans er et forskningsprogram som går over åtte år med et budsjett på over 300 mill kroner. Senteret har 65 partnere fra maritim industri, forvaltning og forskning, og SINTEF Ocean er vertsinstitusjon og senterleder. 

Hva skal FME MarTrans gjøre? 

FME MarTrans har som mål å få fortgang i grønn omstilling av maritim sektor, redusere utslippene fra skipstrafikk og samtidig øke verdiskapningen til norsk industri innenfor maritim sektor.  Senteret dekker hele verdikjeden knyttet til reduksjon av energiforbruk i skipsoperasjoner til forsyning av alternative drivstoff, og aktivitetene spenner fra utdanning og forskning til teknologiutvikling og innovasjon. Les mer om senteret her: https://www.sintef.no/siste-nytt/2024/gronn-skipsfart-i-sikte/.

Om stillingen 

Som senterleder vil du få en sentral rolle i planlegging og gjennomføring av senterets aktiviteter. Du vil samarbeide tett med en ledergruppe bestående av fem områdeledere som har faglig og ansvar for hver sine del-program, og du vil rapportere til Senterdirektør som har det overordnede ansvaret for senteret. 

Sentrale oppgaver vil være: 

 • Ledelse av stort forskningssenter med 65 partnere 
 • Planlegging og oppfølging av forskning- og innovasjons-aktiviteter 
 • Organisere og gjennomføre nettverkssamlinger og seminarer/webinarer i senteret 
 • Kommunisere resultater fra senteret i eksterne forum og media 
 • Bidra i budsjettering og økonomisk styring av senteret 
 • Bidra hvor mulig faglig i senterets teknologiske og samfunnvitenskaplige forskning 

Hvem er du? 

Vi ser etter deg med en brennende interesse og forståelse for teknologiutvikling og forskningsdrevet innovasjon. Du har relevant teknologisk og/eller samfunnsvitenskapelig bakgrunn, og gjerne god innsikt i utvikling, organisering og gjennomføring av prosjekter innen forskning/innovasjon. Du kan vise til solid prosjektlederkompetanse og god økonomisk forståelse. God skriftlig og muntlig formidlingsevne på norsk og engelsk kreves for stillingen. 

Gjennom fordeling av oppgaver i senterledelsen, kan senterleder-stillingen til en viss grad tilpasses kandidatens kompetanseprofil. Vi vurderer derfor kandidater med ulikt erfaringsnivå. 

Vi tilbyr: 

 • Et verdensledende forskningsmiljø, med stor samfunnsmessig betydning 
 • Unike muligheter til faglig og personlig vekst i et spennende kompetansemiljø  
 • Et dokumentert godt og inkluderende arbeidsmiljø som verdsetter mangfold 
 • En variert og fleksibel arbeidshverdag  
 • God ledelse og systematisk utvikling av ledertalenter 
 • Konkurransedyktig og avtalefestet lønn og gode velferdsordninger 
 • En moderne pensjonsordning og meget gode forsikringsordninger 

Ansettelsen vil gjelde fast stilling som prosjektleder i SINTEF Ocean, og oppgaver vil på sikt ikke være utelukkende knyttet til senteret.

Vi ønsker så snart som mulig å høre fra aktuelle kandidater. Senterets offisielle åpningsdato er 1.jan 2025, men tidligere oppstart i stillingen er mulig. Henvendelser behandles konfidensielt. 

Søk på stillingen

Enhet

SINTEF Ocean

Arbeidssted

Trondheim

Søknadsfrist

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen

SINTEF Ocean er et av seks institutt som utgjør SINTEF. Vi jobber med forskning og innovasjon knyttet til havrommet for nasjonal og internasjonal industri. Vår ambisjon er å videreføre Norges ledende posisjon innenfor marinteknisk og biomarin forskning. Sammen med næringsliv og myndigheter utvikler vi fremtidsrettede løsninger for bærekraftig utnyttelse av havet. Vårt hovedkontor er i Trondheim, og vi har avdelinger i Tromsø, Oslo, Ålesund og Bergen. 

Se alle ledige stillinger

 

 

Om SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2100 medarbeidere fra 80 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner. 

Vår visjon: Teknologi for et bedre samfunn 

Les mer om SINTEF her.