Til hovedinnhold
Norsk English

SINTEF Manufacturing søker forsker/seniorforsker - Robotikk og Automatisering

SINTEF Manufacturing søker forsker/seniorforsker - Robotikk og Automatisering

SINTEF Manufacturing søker engasjerte og erfarne forskere/seniorforskere som motiveres av vår visjon og viktige samfunnsrolle. Stillingene er plassert i faglaget Robotikk og Automatisering i avdeling Produksjonsteknologi. Hovedfokuset vil være å bidra til å styrke og utvikle våre faglige satsingsområder innenfor en eller flere av følgende områder: 

 • Datafangst- og sensorsystemer for bl.a. maskinlæring 
 • Analysemetoder og verktøy for automatisering og optimalisering av produksjonssystemer
 • Produksjonssimulering for kapasitetsanalyse av eksisterende produksjonssystemer og konseptutvikling for nye produksjonssystemer 
 • Utvikling og programmering (PLC, robotstyringer, Python, C++, etc.) av automatiserte og fleksible produksjonsløsninger (enkeltutstyr-, robot-, celle- og linje-, og fabrikk-nivå)
 • Utvikling og design av mekatroniske systemer

Vi søker etter personer med relevant fagbakgrunn, og godt faglig og profesjonelt nettverk, som kan drive en systematisk og målrettet aktivitet for å muliggjøre vekst innenfor våre prioriterte forskningsområder. Du har gjerne erfaring fra forskning, konsulentvirksomhet eller relevant næringsliv, og ønsker å utvikle deg selv gjennom utfordrende arbeidsoppgaver. Du engasjeres av å forske frem og utvikle nye og innovative løsninger i tett kontakt med industrien, enten som prosjektleder eller aktiv prosjektmedarbeider. Du evner å spre kunnskap gjennom media, internasjonal publisering og deltakelse på konferanser.

Ønskede kvalifikasjoner:

 • Teknisk utdannelse minimum på mastergradsnivå, Dr. grad innen teknologi (Data/IT, Maskin, Kybernetikk) er en fordel
 • Erfaring og nettverk innen robotikk/automasjon
 • Analytisk, faglig sterk og interessert i mulighetene i ny teknologi 
 • God evne til samarbeid og formidling
 • Erfaring med utforming og gjennomføring av prosjektsøknader og til industri, Forskningsråd og EU-kommisjonen er en fordel

Personlige egenskaper: For oss er det viktig at du ser sammenhenger og helhet, og at du har en strategisk tilnærming. Vi ser etter deg som viser initiativ og har evnen til å se ulike perspektiver og finne løsninger. Samarbeidsevner er en styrke hos deg, og du arbeider strukturert samtidig som du er flink til å bygge gode relasjoner.   SINTEF tilbyr sine medarbeidere:

 • Et godt, dynamisk og inkluderende arbeidsmiljø
 • En variert og fleksibel arbeidshverdag, som gir deg stor mulighet for påvirkning
 • Gode muligheter for faglig og personlig vekst
 • En moderne pensjonsordning og meget gode forsikringsordringer
 • Konkurransedyktig lønn med gode velferdsordninger 

Arbeidssted for stillingene er Trondheim eller Raufoss. Arbeidsspråk er norsk (skandinavisk).

Søk på stillingen

Enhet

SINTEF Manufacturing

Arbeidssted

Trondheim, Raufoss

Søknadsfrist

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen

 

SINTEF Manufacturing er et institutt som jobber for å utvikle bærekraftige og konkurransedyktige produksjonsløsninger i Norge. Vi leverer spisskompetanse innen digitalisert og automatisert produksjon, produktutvikling og design, produksjonssystemer, bærekraft, sirkulærøkonomi, lean, verdikjedestyring og materialteknologi, samt laboratorie- og verkstedtjenester. Selskapet har cirka 100 ansatte med hovedkontor på Raufoss og forskningsavdelinger i Trondheim, og har i tillegg ansatte i Ålesund, Kongsberg og Horten.

 
Se alle ledige stillinger

 

 

Om SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2100 medarbeidere fra 80 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner. 

Vår visjon: Teknologi for et bedre samfunn 

Les mer om SINTEF her.