Til hovedinnhold
Norsk English

Frokostseminar om Geminisenteret Helse og klima

Klimaendringene påvirker helsen vår både direkte og indirekte. Ren luft og vann, mat, husly og fremtidsmuligheter er alle viktige faktorer for en god helse. Kunnskap om konsekvensene av klimaendringene på vår helse blir viktig i årene framover. Digital transformasjon og teknologi kan bidra til innovative løsninger for helsefremming og forebygging.

Informasjon

Sted
Online Teams-møte
Start
Legg til i kalender
Slutt

Miniforedrag

Helse og klima – en av vår tids store samfunnsutfordringer, innledning v/senterleder og fysiolog Hilde Færevik (SINTEF Digital, Helse) 

NTNU Brannforskning i et klimaperspektiv, Edvard Aamodth (RISE) forteller om FRIC og HERO (Helserisko og helseffekter ved brannslukking).

Klimainduserte endringer i økosystemer har også innvirking på vår helse. Ida Beathe Øvrejordet fra SINTEF Ocean forteller om MISSION-prosjektet Climarest. Marine økosystemer er truet av menneskeskapt direkte og indirekte press, og i tiårene som kommer forventes det en økning i stressnivået på ulike økosystemer. Dette fører til en nedgang i naturmangfold, samt økosystemfunksjoner og -tjenester som til slutt påvirker kystsamfunns toleranse for å tilpasse seg klimaendringer. Climarest skal utvikle og demonstrere verktøy og aktiviteter for restaurering på fem demonstrasjonssteder over hele Europa, fra Svalbard i nord til Madeira i sør.

Dette er et online Teams-møte. Ta kontakt med
for å få lenke til møtet.

Velkommen!


Mer informasjon om Geminisenteret Helse og klima.

Ill.: Shutterstock