Til hovedinnhold
Norsk English

2-dagers kurs i Toyota Kata ved vertsbedrift Gilje Tre AS(2)(2)

Oppleves det vanskelig å få med alle til å jobbe strukturert mot virksomhetens mål? Savnes synlige resultater av forbedringsarbeidet eller er tempoet for lavt? Toyota Kata bidrar til å skape en "lærende organisasjon". Dette er en metodikk for å involvere medarbeiderne i et målrettet og systematisk forbedringsarbeid.                                                                                                                                                                                     Dette kurset baseres på boken «Toyota Kata» av Mike Rother. Kurset er tilpasset Lean-implementering etter den norske modellen, "Lean på norsk", og de erfaringene SINTEF Manufacturing har fra mer enn 20 år med kontinuerlig forbedringsarbeid.

Informasjon

Sted
Gilje Tre AS
Start
Legg til i kalender
Slutt

Lean-ledelse bygger på involvering av de ansatte og at ledelsen fungerer som veiledere. Toyota Kata beskriver hvordan man kan utvikle en kultur der kontinuerlig forbedring blir en naturlig del av de daglige prosessene. I dette kurset tar du neste steg i tankesettet og utviklingen av en lærende organisasjon. Teoretisk opplæring og praktisk trening på utvalgte problemstillinger hos vertsbedriften.

Kurset passer for

 • Ledere i alle typer virksomheter som vil styre og lede mer effektivt
 • Lean-spesialister, virksomhetsutviklere og HR-ansvarlige
 • Ledergrupper som ønsker en mer konkurransedyktig organisasjon
 • De som er nysgjerrige på Toyota Kata

Kurset skal gi kompetanse i

 • Nåsituasjonsanalyse (kartlegge dagens situasjon)
 • Å definere neste måltillstand
 • Å jobbe med PDCA-sykluser mot denne måltilstanden
 • Coaching-sykluser mellom coach og utøver

De to hovedkonseptene

 • Forbedrings-Kata er en rutine for å tenke og handle. Målet er å gjøre vitenskapelig tenkning og arbeid til en vane for å skape effektive team.
 • Coaching-Kata er metoden ledere bruker for å veilede medarbeidere i å praktisere rutinen i Forbedrings-Kata. Dette handler om å praktisere rutiner for å utvikle gode veiledningsvaner og å sette forbedringsarbeidet i system.

Eneste i Norge

SINTEF Manufacturing har til nå vært det eneste rådgivingsselskapet i Norge som har avtale med Mike Rother om å benytte alt originalt material for å holde kurs i Norge. Opplæringen holdes på norsk og går over to dager med en blanding av teori og praksis.

Praktiske opplysninger

Kurset avholdes hos Gilje Tre AS som vertsbedrift og en vil kunne jobbe praktisk med utvalgte utfordringer de ønsker å sette søkelys på.

Dato: 4.-5. oktober 2022.

Prisen vil være 12 300,- NOK eks mva per person, som faktureres etter påmelding.
Prisen inkluderer 2-dagers kurs med teori og praksis, mat og boken Toyota Kata av Mike Rother.

Ved behov for overnatting, så er nærmeste mulighet Byrkjedalstunet.

Spørsmål kan rettes til

 • Helge Totland
  E-post:
  Telefon: +47 982 08 494
 • Mette Holmriis Brøgger
  E-post:
  Telefon: +47 951 36 130

Les mer i kursbrosjyren

 

Utforsk fagområdene

Kontaktperson

Adresse

Giljastølveien 8, 4335 Dirdal, Rogaland