Til hovedinnhold
Norsk English

Ved forespørsel: 1-dags introduksjonskurs i Toyota Kata

Oppleves det vanskelig å få med alle til og jobbe strukturert mot virksomhetens mål? Savnes synlige resultater av forbedringsarbeidet eller er tempoet for lavt? Toyota Kata bidrar til å skape en "lærende organisasjon". Dette er en metodikk for å involvere medarbeiderne i et målrettet og systematisk forbedringsarbeid.

Informasjon

Start
Legg til i kalender
Slutt

Toyota Kata beskriver hvordan man kan utvikle en kultur der kontinuerlig forbedring blir en naturlig del av de daglige prosessene. I dette kurset får du en introduksjon i Toyota Kata. Vi gjennomgår grunnleggende teori og gjennomfører praktiske øvelser for å trene på metodikken.

Kurset passer for

De som er nysgjerrige på Toyota Kata og hva som skal til for å skape en lærende organisasjon. Kreves ingen spesielle forkunnskaper.

Målet med kurset er

 • Å gi deltagerne kjennskap til konseptet Toyota Kata
 • Å kunne sette mål og definere neste måltilstand
 • Å jobbe med PDCA-sykluser mot denne måltilstanden
 • Trening i Coaching-sykluser mellom coach og utøver

De to hovedkonseptene

 • Forbedrings-Kata er en rutine for å tenke og handle for å nå virksomhetens mål. Målet er å gjøre vitenskapelig tenkning og arbeid til en vane for å skape effektive team. Fremgangsmåten for dette illustreres i figuren nedenfor.
 • Coaching-Kata er metoden ledere bruker for å veilede medarbeidere i å praktisere rutinen i Forbedrings-Kata. Dette handler om å praktisere rutiner for å utvikle gode veiledningsvaner og å sette forbedringsarbeidet i system.

Tilpasset "Lean på norsk"

Dette kurset baseres på boken «Toyota Kata» av Mike Rother. Kurset er tilpasset Leanimplementering etter den norske modellen, "Lean på norsk", og de erfaringene SINTEF Manufacturing har fra mer enn 15 år med kontinuerlig forbedringsarbeid.

Praktiske opplysninger

Prisen vil være 4 900,- NOK eks mva per person, som faktureres etter påmelding. Prisen inkluderer 1-dags kurs med teori og praksis, kursmateriell og skjemaer, og bevertning.

Spørsmål kan rettes til

 • Helge Totland
  E-post:
  Telefon: 982 08 494

Les mer i kursbrosjyren

 

Utforsk fagområdene

Kontaktperson