Til hovedinnhold
Norsk English

The Big AI Breakfast

Hvordan kommer kunstig intelligens til å forandre industrien for alltid?

Informasjon

Sted
LIVESTREAM
Start
Legg til i kalender
Slutt

 

Vi har alle opplevd å forsvinne ned i kaninhullet på internett. En algoritme er alt som skal til for at vi plutselig har sett fem videoer mer enn vi skulle eller kjøpt en jakke vi ikke skulle ha. Verdens fremste aktør, Amazon, forstod tidlig betydningen av å optimere og automatisere og nå etablerer giganten seg i Sverige.

Den enorme makten ett enkelt selskap besitter her er et godt eksempel på kreftene Norge står overfor i kappløpet om å eie egen innovasjon innen kunstig intelligens. Som følge av teknologiens nærmest ubegrensede muligheter vil vi se radikale endringer i norsk næringsliv. Samtidig setter Korona-pandemien, lave oljepriser, klimautfordringer og økt global konkurranse samfunnet vårt under ytterligere press.

Dette skal ikke være den sedvanlige samtalen om farene ved Ai og etikk, derimot ønsker vi å se nærmere på de enorme fordelene ved kunstig intelligens. Det er en kjensgjerning at teknologien vil føre til en dramatisk endring i hvordan vi tenker verdiskaping, omstilling og lederskap. Nå inviterer vi til en samtale om hvilke smarte valg vi kan og bør ta for å gjøre norsk næringsliv konkurransedyktig.