Til hovedinnhold
Norsk English

SINTEF-sjefen kåret til «Årets kvalitetsleder»

Juryen berømmer konsernsjef Alexandra Bech Gjørv for «å sette retning i en virksomhet som har tydelig bærekraftfokus og der ledelsen er opptatt av bedre forebyggende HMS-styring».

På verdens kvalitetsdag, 2. november, ble prisen «Årets kvalitetsleder 2023» tildelt SINTEFs konsernsjef Alexandra Bech Gjørv. Prisen deles ut av fagnettverket Kvalitet og Risiko Norge.

Hensikten med prisen er å anerkjenne og fremme gode resultater innen fagområdet kvalitet og risikostyring/ledelse.

Om årets vinner sier juryen blant annet at hun «leder en virksomhet som gjennom forskning og innovasjon bidrar til å utløse grønn, digital, sirkulær og økonomisk bærekraftig omstilling – sammen med kunder fra mange samfunnssektorer. I 2022 kan 95 prosent av omsetningen knyttes til spesifikke bærekraftsmål».

Ros for bærekraftfokus og HMS-styring

Juryen trekker fram at SINTEF «har tydelig bærekraftfokus basert på alle FN's bærekraftsmål, har innført kobling til FNs bærekraftsmål for alle prosjekter, har bærekraftsrapport med klimaregnskap og at ledelsen har tydelig fokus på bedre forebyggende HMS-styring».

«En tydelig og konkret leder»

Om konsernsjef Alexandra Bech Gjørv sier juryen blant annet at hun «er en tydelig og konkret leder som demonstrerer personlig karakter, setter retning og har oppnådd gode resultater gjennom systematisk bygging av organisatoriske ferdigheter i organisasjoner og hos medarbeidere».

Selv er Alexandra rask med å dele æren for prisen med mange medarbeidere i SINTEF.

– Jeg er mest flau over å få så mye skryt for en langsiktig innsats som så mange har stått for. Samtidig er jeg sprekkstolt over SINTEF, sier den ferske prisvinneren.

Gruppebilde med fagfolk som brenner for fagfeltet kvalitet og risikostyring/ledelse, med årets kvalitetsleder og konsernsjef i SINTEF Alexandra Bech Gjørv i midten.
Alexandra fotografert etter prisutdelingen sammen med et knippe fagfolk som alle brenner for fagfeltet kvalitet og risikostyring/ledelse. Fra venstre Anette Rosten Gabrielsen, kvalitetssjef i SINTEF Community, Ole Johan Dahl, DNV/ Kvalitet og Risiko Norge (KRN), Geir Hamre Mathisen, Aker BP/ styreleder i KRN, Gro Janne Lian, Equinor/styremedlem i KRN, Ernst Ole Solem, tidligere styreleder i KRN, Karsten Boe, konserndirektør Sikkerhet og Kvalitet i BaneNor/styremedlem i KRN, prisvinner og SINTEF-sjef Alexandra Beck Gjørv, Knut Iver Aastorp, Statnett/styremedlem i KRN, Nina Nikodim-Amlie, ABB/ styremedlem i KRN, Torolf Paulshus, daglig leder i KRN, Einar Johansen, Kongsberg Maritime/styremdlem i KRN og Siri Viken, Skatteetaten/styremedlem i KRN. Foto: Annlaug Astad, KRN

Kontaktpersoner