Til hovedinnhold
Norsk English

SINTEF kåret til en av de mest attraktive arbeidsplassene for unge

Gruppebilde av sommerforskere
I 2023 fikk 123 studenter og nyutdannede jobb som sommerforsker i SINTEF.
Det viser årets Young Professional Attraction Index fra Academic Work. Med årets tredjeplass, slått kun av Google og Mirosoft, er SINTEF på pallen for andre år på rad.

Hvert år gjennomføres undersøkelsen Young Professional Attraction Index (YPAI), der studenter og nyutdannede i begynnelsen av sin karriere blir spurt om deres foretrukne arbeidsgiver, og hva som gjør en arbeidsgiver attraktiv for dem.

Med årets tredjeplass er SINTEF på pallen for andre år på rad.

Slått bare av tech-gigantene 

– At vi kun er slått av giganter som Microsoft og Google, er en anerkjennelse av vårt kontinuerlige fokus på å tilby meningsfulle karrieremuligheter og en god arbeidskultur for våre ansatte, sier Jon Kjetil Brandt. 

Han har ansvaret for "employer branding" i SINTEF.  

– Jeg tror at også arbeidet vårt med tydelige budskap i kommunikasjonen med potensielle arbeidstagere bidrar til pallplasseringene, sier Brandt.

Strålende fornøyd konsernsjef 

Også konsernsjef Alexandra Bech Gjørv er strålende fornøyd med pallplassen i årets undersøkelse.

– Jeg er veldig stolt av denne anerkjennelsen av SINTEF som en attraktiv og innovativ arbeidsplass. Jeg ønsker å takke alle våre engasjerte medarbeidere som gjør SINTEF til et fantastisk sted å jobbe. Vi forplikter oss til å fortsette å være en attraktiv arbeidsplass som gir unge talenter muligheten til å forme fremtiden og som ønsker å skape teknologi for et bedre samfunn, sier hun.

Innsikt i hva talenter ser etter

Med data fra over 3 790 respondenter gir den årlige undersøkelsen verdifull innsikt i hva unge talenter ser etter hos arbeidsgivere. Resultatene bekrefter at en meningsfull jobb med muligheter for påvirkning fortsatt er avgjørende for unge talenter.

Bak undersøkelsen står Academic Work, et bemannings- og rekrutteringsbyrå for studenter og nyutdannede i begynnelsen av sin karriere.

Vil du søke jobb hos oss?
Se alle ledige stillinger i SINTEF her. 
Se tilgjengelige sommerjobber i SINTEF her.

Hele lista: Norges mest attraktive arbeidsgivere 2023

1. Microsoft
2. Google
3. SINTEF
4. DNV
5.  Sopra Steria
6. Bouvet
7. Kongsberg Gruppen
8. Aker Solutions
9. Norsk Hydro
10. EY
11. KnowIT
12. Equinor
13. DNB
14. Finn.no
15. KPMG
16. Statkraft
17. Tietoevry
18.  Accenture
19. PWC
20. Schibsted

 

Kontaktperson