Til hovedinnhold
Norsk English

Slik blir du best på strømsparing

Er du bekymret for strømpriser og -regninger, eller liker de best å fyre med ved. Forskere ved SINTEF Energi har noen gode tips som du kan ta i bruk hjemme.

Ved og vedbriketter – alt du trenger å vite

Det er tettheten og vekt som er viktig ved kjøp av ved og vedbriketter. Her er tips til alt du trenger vite om dette – og litt til. Du får også vite hvorfor du må være forsiktig med vedbriketter.

Slik velger du riktig vedovn til din bolig

Å velge riktig vedovn til din bolig, enten du har nytt eller gammelt hus, eller hytte, er ikke nødvendigvis så enkelt. Det er lett å fokusere på utseende og design, og glemme at vedovnens primære funksjon er oppvarming av boligen, men selvfølgelig er det også en hyggefaktor med i bildet.

Data fra HAN-porten på smarte strømmålere (AMS) kan gi deg verdifull informasjon

Smart strømmåler, AMS, energimåler, digitale strømmålere – kjært barn har mange navn. Hva er AMS og HAN-port og hva kan du som forbruker kan få ut av dem?

Slik kan du redusere din strømregning

Hanne Sæle er forsker i SINTEF Energi. Hun har lang erfaring med forskningsprosjekter som handler om forbrukerfleksibilitet, kundeatferd som kan redusere din strømregning, smarte strømmålere med mer.  Her er hennes tips til hva du som forbruker kan gjøre for å redusere din strømregning.

Er vedfyring lønnsomt? Hvordan fyrer man best? [Med video]

Øyvind Skreiberg er sjefforsker i SINTEF Energi. Han har 30 års erfaring med arbeid innen bioenergi, og har ledet og leder prosjekter innen blant annet utnyttelse av biomasse til varme og kraft. Øyvind og kollegene hans har også verdensledende kompetanse og laboratorier for utvikling av vedovner med lave utslipp. Her er noen av hans råd.

Hvordan kan du bruke stasjonære batterier med eller uten solcellepanel?

Fride Vullum-Bruer er seniorforsker ved SINTEF Energi og ekspert på verdikjeden for batterier.  Fride forklarer hvordan kan man bruke stasjonære batterier som buffer.

Solcellepanel på taket – er det lønnsomt?

Stian Backe er forsker ved SINTEF Energi og forsker blant annet og bruk av ulik batteriteknologi. Stian og Fride Vullum-Bruer har tatt til orde for at vi kan mer enn halvere CO2-fotavtrykket fra batteriproduksjon ved å produsere batterier med norsk fornybar energi. Her kan du lese mer om hvordan det kan bli lønnsomt.

Bør jeg kjøpe varmepumpe? Vil det lønne seg?

Petter Nekså er sjefforsker i SINTEF Energi og blant annet ekspert på varmepumpe. Han er en internasjonalt ledende forsker innen utvikling av klimavennlige varme- og kjølesystemer. Her er Petter sine betraktninger til hvordan varmepumpe kan hjelpe i strømkrisa vi er inne i.

Utforsk fagområdene

Kontaktperson