Til hovedinnhold
Norsk English

Digital fremtid 2023: – En helt fantastisk dag!

Digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung på scenen under Digital fremtid 2023. Foto: Kilian Munch.
– Det føles nesten som å komme hjem, sa digitaliseringsministeren på konferansen som skal få fart på digitaliseringen av Norge.

Applausen var verdig en rockestjerne da Karianne Tung, landets nye digitaliserings- og forvaltningsminister, entret scenen under Digital fremtid 2023. 

På samme konferanse året før, pekte flere toppledere fra industri, næringsliv og forskning på at Norge har et stort behov for en minister med spesielt ansvar for digitalisering. 

Det ønsket har blitt hørt, og den etterlengtede ministeren toppet i år et sterkt program – der «teknologiens makt», «gamechangeren AI» og «mennesket i teknologien» var tematikker gjennom dagen. 

Digitaliseringsminister Karianne Tung prøvekjører «smurfene» – de små heltene som redder dagen om katastrofen inntreffer. Foto: Kilian Munch.

Viktig arena for samarbeid og kunnskapsdeling 

Digital fremtid er en møteplass der erfaringer, kunnskap og det ferskeste fra forskningsfronten deles på tvers av både offentlig og privat sektor.  

Det er en arena der industri, næringsliv, virkemiddelapparat, politikere og forskningen går sammen for å finne nye løsninger – for en bedre grønn og digital fremtid for oss alle. 

– Vi er stolte over å ha skapt en slik møteplass, der vi åpner opp forskningens verden for alle, sier Morten Dalsmo, som er konserndirektør i SINTEF Digital og arrangør av konferansen. 

Konferansier Aksel Faanes Persson og konserndirektør i SINTEF Digital, Morten Dalsmo. Foto: Kilian Munch.

Etter besøket var ministeren klar på verdien av å samles i en slik setting. 

– Det har vært en helt fantastisk dag. Digital fremtid handler om å vise oss hvilke muligheter som ligger i å ta i bruk ny teknologi og digitalisering. Kunnskap og forskning er avgjørende for å få til både den grønne omstillingen og utvikle ny teknologi, sa Karianne Tung.

Toppledersamtalen på The Hub, ledet av konsernsjef i SINTEF, Alexandra Bech Gjørv.

 

 

Utforsk fagområdene

Kontaktperson